четвер, 20 лютого 2020 р.

Пам'ятаємо своїх Героїв: патріотичний діалог «І зупини лось серце молоде, щоб вічно билось серце України»


Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні працівники відділу абонемента підготували та провели патріотичний діалог «І зупини лось серце молоде, щоб вічно билось серце України».
Лише шість років відділяє нас від трагічних подій лютого 2014 року.
У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.
Вшанувати пам'ять Героїв Майдану до ПОУНБ імені І. П. Котляревського прийшли учні Полтавського вищого професійного училища імені А. О. Чепіги, вчителі, які отримують післядипломну освіту в ПОІППО імені М. В. Остроградського, працівники закладів культури Полтавського району.

Зоя Величко, головний бібліотекар відділу абонемента, зробила короткий історичний екскурс, який нагадав про те, що спонукало українців до масових протестів, які згодом дістали назву Революція Гідності. Увазі присутніх були представлені книги, що розповідають про Героїв Майдану. Серед них книги: Ірен Роздобудько  «Ґудзик 2», Марії Матіос «Приватний щоденник», Антіна Мухарського «Майдан. Революція духу» та інші.

Серед презентованих книг і збірка «Майдан від першої особи. Регіональний вимір. Випуск 3.ч.2». Цей Збірник спогадів підготовлено у рамках проєкту УІНП «Майдан: усна історія». Регіональний представник Українського Інституту Національної Пам’яті Олег Пустовгар, який уклав для книги Хроніку подій Революції Гідності на Полтавщині, поділився власними спогадами про пережите.

Розповідь пана Олега зацікавила присутніх. Після заходу у залі залишилися бажаючі продовжити спілкування з паном Олегом та переглянути представлені книги.

Бібліотека вдячна Олегу Миколайовичу Пустовгару за співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар