вівторок, 8 червня 2021 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ВАСИЛЯ ШКЛЯРА

 

10 червня Василю Шкляру, одному з найвідоміших сучасних українських письменників, виповнюється 70.

З нагоди ювілею письменника у відділі абонемента відкрилася виставка-вітання «Василь Шкляр – батько українського бестселера».

На виставці представлені: біографічна довідка про письменника, його твори,  літературознавчі матеріали. Запрошуємо вас відвідати книжкову виставку.


Наразі на виставці представлені такі твори:



Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб вбити у памяті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили — але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони — залишенці — обрали собі смерть.




Українець, вояк Французького іноземного леґіону, отримує завдання вивезти із заблокованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби. Ця надзвичайно напружена авантюрно-містична еротична історія гіпнотизує і приголомшує. Однак, попри всі зовнішні принади роману, Василь Шкляр — визнаний майстер сюжету, як завжди, б’є у «больові точки». В «Елементалі» — це насамперед анатомія тероризму, невимірна ціна любови, життя, смерти.
Франція, Чечня, Росія: сучасна авантюрно-містична історія, написана на документальних фактах, добре відомих авторові. 





 Місто Київ, юнак на ім’я Андрій шукає собі помешкання і начебто знаходить доволі привабливий варіант. На вулиці Рогнідинська зовсім незнайомий чоловік пропонує хлопцеві орендувати таку собі квартиру №13. Хлопець заселяється в помешкання і все наче добре, та незнайомець не приходить за квартплатою. Що сталося? Збіг обставин, або ж той випадок коли до мишоловки покладено чималий шматок сиру? Власне, Андрій стає на шлях до пошуку «Ключа» для вирішення цих питань. Або ключів, оскільки в романі їх два. Перший - ключ до загадки дивної квартири, другий - до серця коханої жінки Сани, з котрою Андрій познайомився під час розслідування.

Детективна історія приводить героїв прямісінько в пастку підступних злодіїв. Як вийти з безвихідної ситуації? Читайте в романі «Ключ».



«Кров кажана» перехоплює подих. Це «страшний» епатажний роман, який спровокує чимало «офіційних» претензій до автора. Похмура містика, відверта еротика, божевільна кримінальна історія… Однак то тільки гіпнотична форма, в яку автор «Ключа» та «Елементала», може, як ніхто досі, зодягає глибокий соціальний зміст. Витончений психологізм, філософічність, іронія, інтелектуальна та мовна ґраційність забезпечують романам Василя Шкляра статус яскравого, самобутнього явища в сучасній літературі.




Одвічна історія про кохання та журбу! Історія кохання двох молодих людей — Степана Побережного та Катерини, життя яких сповнене світлої поезії і драматизму. Не було в Степана людини ближчої, ніж кохана. Але чи в її серці палає такий самий вогонь любові?

 






Трагічні події на Донбасі очима бійців полку «Азов». Головний герой, двадцятивосьмирічний юнак, який щиро любить свою країну, прагне нової долі для неї і намагається робити все для цього, навіть ризикуючи власним життям...
Хто і навіщо затягує війну на Донбасі, чому гинуть найкращі, чому місцеві вважають своїх визволителів ворогами, яким буде майбутнє України? Глибока, сповнена смутку, болю й надії історія розгортання російсько-української війни очима бійця полку «Азов», якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю.
До книжки, крім «Чорного Сонця», увійшли твори «Танець під чортову дудку», «Крук – птаха нетутешня», «Останній шанс Захара Скоробагатька», «Високі гори у Ялті», «Цілком таємні історії» – різні за тематикою, настроєм і часом написання. Всі вони – про Україну, якою вона була, якою є і якою буде. 



Немає коментарів:

Дописати коментар