пʼятницю, 11 вересня 2020 р.

"ТІН СПІРІТ" МАНДРУЄ КРАЇНОЮ: ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ З НАГОДИ 17-ГО МАНДРІВНОГО МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ DOCUDAYS UA



Уперше у вересні в гібридному форматі стартує 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.  Попри пандемію COVID -19, найцікавіші документальні фільми побачать мешканці понад 200 міст і містечок України.
Розкриваючи тему «Тін Спіріт»  цьогорічний фестиваль розмірковує над тим, як може звучати голос молоді в обговоренні суспільних питань, чи можуть діти розглядатися  не лише як суб’єкти  захисту, але й як суб’єкт прав, як у ситуації збройного конфлікту  держава може протидіяти насильству й експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток і чи обмежується процес дорослішання викликам підліткового віку.
На Полтавщину Docudays UA завітає з 21 вересня по 10 жовтня.  Традиційно  Полтавська обласна універсальна бібліотека імені І. П. Котляревського стане майданчиком для показів фільмів.  Наразі розклад  кінопоказів, які відбуватимуться в нашій бібліотеці, узгоджується і буде опублікований на наступному тижні.
11 вересня з нагоди відкриття 17  Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у  відділі документів іноземними мовами відбулася прес-конференція, під час якої організатори  розповіли про найбільш цікаві фільми, які будуть демонструватися цієї осені, та про особливості організації кінопоказів в умовах карантину.

На прес-конференції були присутні представники місцевих ЗМІ та зацікавлена аудиторія.



Немає коментарів:

Дописати коментар