четвер, 26 листопада 2020 р.

24 ЛИСТОПАДА В ПОУНБ ІМЕНІ І. П. КОТЛЯРЕВСЬКОГО ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

24 листопада, напередодні Дня пам’яті  жертв голодомору, працівники відділу абонемента провели вечір-реківєм «І пам’яті свіча не згасне». 

Голодомор – найтрагічніша дата в історії України. Майже в кожній родині з покоління в покоління передаються страшні історії про замучених голодом пращурів.

 Ці події мають закарбуватися в нашій пам’яті назавжди, адже знання про них є певною гарантією того, що подібне більше не повториться.

Під час вечора-реківєма  звучали вірші, що розповідають про страхіття Голодомору в Україні.  Їх емоційно та проникливо читала модератор заходу, провідний бібліотекар відділу абонемента Олена Назаренко.


Наталія Кузьменко, науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені В. Кричевського, зробила ґрунтовну історичну довідку про причини Голодомору та про життя українців у той час. 



Микола Трохимович Шиян, знаний полтавський поет та прозаїк, читав поезію, яка була написана ним під час відкриття Кургану скорботи в Лубнах.

До участі в заході був запрошений Іван Якович Новобранець – лірник, кобзар-бандурист, художник, Заслужений художник України, член Національної спілки кобзарів та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, однак через хворобу він не зміг бути присутнім. Тому учасники вечора слухали його Думу про голодомор онлайн.





Організазатори закликали учасників заходу долучитиися до хвилини мовчання і вшанувати пам'ять загиблих.


Сподіваємося, що всі, хто долучився до цієї події, яка проходила на платформі
BigBlueButton, 28 листопада запалять свічку пам’яті на згадку про безневинно померлих від голоду українців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар