четвер, 10 грудня 2020 р.

У ПОУНБ ІМЕНІ І. П. КОТЛЯРЕВСЬКОГО ВІДБУЛИСЯ ГРУДНЕВІ ВЕЧОРНИЦІ


 Бібліотека – одна з найдавніших інституцій, яка зародилася ще в стародавньому світі і яка успішно діє в сучасному середовищі, постійно  адаптуючись до суспільно-політичних та технологічних змін.

Досить відчутно це стало в кінці 20 на початку 21 століття, коли інформаційні технології стрімко змінили роботу бібліотек.  Як свідчить досвід, інформаційні технології допомагають бібліотекарям не тільки працювати з книгою, але й згуртовувати навколо бібліотек  жителів громади, які в часи карантинних обмежень, що викликані світовою пандемією Covid 19,  потребують інформаційно-культурних послуг та різних мистецьких заходів.

Опанувавши роботу з онлайн платформами Zoom та BigBlueButton працівники Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського можуть здійснювати соцікультурну роботу онлайн і так само як і раніше згуртовувати навколо себе творчих людей нашого міста.

Тож і сьогодні, 10 грудня, всі охочі могли стати учасниками «Грудневих вечорниць», які підготували та провели працівники відділу абонемента на платформі BigBlueButton.

Катерина Андріївна Штепа, науковий співробітник науково-дослідного відділу етнографії Полтавського краєзнавчого музею імені В. Кричевського, розповіла учасникам заходу про колоритні, містичні і вже призабуті нами традиції українських вечорниць.

А коли у залі зазвучали українські пісні у виконанні Юрія Олександровича Андрущенка та Анатолія Васильовича Катченка (дует «Вересень») то зала, в якій проходили онлайн-вечорниці, поступово наповнювалася користувачами бібліотеки та співробітниками (в межах карантинних норм). Тому вечориниці з онлайн-простору «перебралися» і в реальний світ.

Для тих, хто не встиг на онлайн-вечорниці зранку, пропонуємо переглянути відеозапис пісні «Василина» у виконанні дуету «Вересень».


Бібліотека вдячна Катерині Андріївні Штепі, Юрію Олександровичу Андрущенку та Анатолію Васильовичу Катченку за співпрацю.

Модератор заходу – провідний бібліотекар Валентина Скрипник;

Технічна підтримка – бібліотекар 2-ї категорії Тетяна Жучкова;

Організаційна підтримка – завідуюча відділу абонемента Лариса Лисенко, провідний бібліотекар Олена Назаренко, бібліотекар відділу Таїсія Вітрик.

Немає коментарів:

Дописати коментар