неділю, 16 травня 2021 р.

БУКТРЕЙЛЕР ДО РОМАНУ СТЕПАНА ПРОЦЮКА "ТРОЯНДА РИТУАЛЬНОГО БОЛЮ"



14 травня в Україні і світі вшановують 150-річчя від дня народження українського письменника Василя Стефаника.

Василь Стефаник народився 14 травня 1871 року у селі Русів (Снятинського району, що на Івано-Франківщині). Його батько – Семен – був війтом, отримав спадок. Мама – Оксана, з дому Дідух. Це була заможна селянська родина, тому син змалку знав, що матиме змогу отримати освіту.

Після гімназійних років, з 1892 року, Василь навчався у Кракові в Ягеллонському університеті на медичному факультеті. Але поступово зрозумів, що це не його фах. Він писав «З тією медициною вийшло діло без пуття». Залишивши медицину молодий Стефаник розпочав літературне і громадське життя.

Більшість творів Василь Стефаник написав з 1897-го до 1901 року. Це був активний період його творчості. Він став відомим письменником. Творчий спадок Стефаника не такий уже й великий. Його твори вміщаються в одному томі, але Стефаникові новели вражають правдивістю та художньою досконалістю і це ставить ім’я письменника поряд з іменами найвидатніших новелістів світу.

Вшановуючи ім’я видатного українця, працівники відділу абонемента створили буктрейлер до роману В. Процюка «Троянда ритуального болю». Ця книга зачаровує магічними переходами від світу внутрішнього до світу реального. Як заначено в анотації до роману «Цей психобіографічний роман є історією загадкового внутрішнього світу і харизми Василя Стефаника».

Наш буктрейлер обєднує в собі фрагменти майстерного тексту та цікавий і досить несподіваний відеоряд. Запрошуємо вас до подорожі життєвим та духовним світом знаного українського новеліста.


Немає коментарів:

Дописати коментар