понеділок, 13 грудня 2021 р.

ВШАНОВУЄМО ЛІКВІДАТОРІВ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

 

14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Указ № 945 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

Дата 14 грудня обрана не випадково, адже саме цього дня, 32 року тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Вшановуючи подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС,  працівники відділу працівники відділу абонемента організували книжкову виставку «Чорнобиль. Без права на забуття». На експозиції представлені документи, що в докуметальній чи художній формі розповідають про ті далекі, але незабутні події.

Книжкова виставка діє з 10 по 21 грудня.

Немає коментарів:

Дописати коментар