середу, 29 червня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНА СТРІТ- АКЦІЯ "КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ТВОЇ ПРАВА І ОБОВ'ЯЗКИ"


28 червня в Україні відзначили День Конституції. Для багатьох українців це свято набуло особливого значення.

 Окупація рідних земель позбавила багатьох громадян  простих і життєво необхідних прав, які визначені в нашій Конституції, наприклад: право на життя (стаття 27), недоторканність житла (стаття 30), право кожного на повагу до його гідності (стаття 28)  тощо.

Велика частина українців долучилася до виконання одного з найважливіших конституційних обов'язків -  захисту Вітчизни (стаття 65).

Війна загострила відчуття того, що Конституція - це не просто декларація, вона є невідємною часткою нашого життя, вона дає нам впевненість в майбутньому, доводить цінність кожного громадянина для своєї держави.

Інформаційна стріт-акція, яку підготували та провели працівники відділу абонемента, мала на меті нагадати українцям про важливість конституційних прав та обов'язків. 

До акції долучилися дорослі та маленькі полтавці. Вони переглядали книги про становлення української конституції, брали участь у тематичній вікторині, прикрашали "Правовий паркан" правами та обов'язками, які їм найбільше імпонували. 

Кожен з учасників  стріт-акції отримав інформаційну листівку щодо конституційних прав та обов'язків громадянина України.

 А ще було щире і дружнє спілкування та сподівання на мир у нашій державі.

Відеозвіт про наш захід додаємо.



Немає коментарів:

Дописати коментар