середу, 15 березня 2023 р.

14 БЕРЕЗНЯ ВІДБУЛАСЬ ПАТРІОТИЧНА ЗУСТРІЧ "СИЛА НЕСКОРЕНИХ" (До Дня українського добровольця)

 


 

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.
   Саме в цей день у 2014 році активісти самооборони Майдану оголосили про початок підготовки до війни на територіальну цілісність України. Це народне віче волонтерів відбулося на території в Нових Петрівцях під Києвом.
    Загалом у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.
    Та нажаль 24 лютого 2022 року Росія знову розпочала широкомасштабне військове вторгнення на територію України. Відповіддю на вторгнення став, зокрема, масштабний добровольчий рух. З перших годин вторгнення сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини, вступаючи до лав Збройних  Сил України та територіальної оборони. Десятки тисяч для цього повернулися з-за кордону. Серед тих, хто добровільно взяв у руки зброю, – відомі спортсмени, зірки, люди різних професій.
   


  З нагоди Дня українського добровольця бібліотекарка відділу абонемента Валентина Сагай провела патріотичну зустріч «Сила нескорених», учасниками якої були добровольці Микола Шиян та Сергій Пономаренко.


  



   На зустріч з добровольцями, захисниками нашої Батьківщини прийшли студенти медичного факультету Полтавського державного медичного університету. Молодь з   цікавістю слухала біографічну розповідь Миколи Шияна, який в 2015-2019 роках головував полтавським відокремленим підрозділом «майданців» і атовців. Наразі свої спогади він втілює у поєзію.

    

    Полтавець - Сергій Пономаренко за фахом ветеринарний фельдшер.  У 2014 році був учасником майдану у Полтаві та Києві, а з 24 лютого 2022 року став добровольцем збройних сил України, незважаючи на те, що він батько 4 дітей.
   Добровольця нагороджено президентською відзнакою «За участь в антитерористичної операції», «Учасник АТО» та відзнакою «Учасник бойових дій».
   



     На зустріч Сергій Пономаренко завітав із сином – маленьким патріотом, який заспівав присутнім «Гімн України» та «Червону калину».

Щира подяка всім добровольцям та вічна пам’ять полеглим у боях, які загинули під час виконання обов’язків, адже саме вони зробили все задля збереження незалежності України.  

    Слава Україні! Слава Українським Добровольцям!

Немає коментарів:

Дописати коментар