вівторок, 21 березня 2023 р.

ВІДЕОМІСТ ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИКОЛИ МІХНОВСЬКОГО

 


20 березня громади Полтави та смт. Згурівки долучилися до відеомосту,  присвяченому 150-річчю від дня народження політичного та громадського діяча, правника, публіциста, ідеолога державної самостійності України Миколи Івановича Міхновського.

Цього року 31 березня його ювілей відзначають на державному рівні.


  З нагоди ювілею працівники відділу абонемента підготували відеопроєкт «Апостол української державності», який розміщено на YouTube каналі бібліотеки (https://youtu.be/-enEZrUTbL4).

До участі у відеопроєкті були зарошені науковці, громадські діячі та працівники культури обласного центру.


Під час відеомосту було представлено коротку версію створеного відеопроєкту. Спікери, які були присутні на заході особисто, поділилися своїми думками щодо важливості постаті Миколи Міхновського та щодо актуальності відеопроєкту, ініційованого працівниками бібліотеки.


Серед них:

Олег Пустовгар, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті у Полтавській області;

Тарас Пустовіт, заступник директора державного архіву Полтавської області;



Наталія Кузьменко, завідувачка науково-дослідного експозиційного відділу новітньої історії Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.


Про вшанування постаті Миколи Міхновського на малій батьківщині  у селі Турівка, що у 1873  входило до Прилуцького повіту Полтавської губернії, а нині є у складі Згурівської селищної громади Броварського району Київської області, розповів Староста турівського старостинського округу Валентин Волочнюк.

Від Полтавської обласної молодіжної громадської організації виступила Людмила Таран-Пономаренко із власним віршем «Кайдани духу».


На зустріч завітали студенти ПДМУ та користувачі бібліотеки.




Захід відбувався в онлайн та офлайн форматі.

 Постать Миколи Міхновського зараз є особливо знаковою, адже українська держава вкотре у своїй історії зі зброєю в руках відстоює свою незалежність.

Його гасло як ніколи, актуальне й сьогодні: «Україна – для Українців!».

 Модераторка заходу - завідувачка відділу абонемента Ірина Науменко, технічна підтримка -  Тетяна Жучкова.

 20.03.2023

Немає коментарів:

Дописати коментар