четвер, 26 жовтня 2023 р.

Перегляд фільму «Нескорений Херсон»

 

20 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA продовжує свою ходу. 25 жовтня 2023 року відбулися перегляд і обговорення документального фільму режисера Устина Данчука «Нескорений Херсон», який розповідає про роботу херсонських журналістів. 

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернулася Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, яка розповіла про історію фестивалю та ідею створення фільму.

З початку повномасштабного вторгнення кореспонденти Медіаплатформи «Вгору» фіксували все, що відбувалося: мітинги херсонців, окупацію та звільнення рідного міста, затоплення його через підрив Каховської ГЕС.




У фільмі зібрані унікальні кадри, які показують, якими були для Херсона та його жителів останні півтора року.

Це стрічка про тишу і страх, обстріли міста і вибухи, постійне відчуття небезпеки і жахливі картини масової загибелі людей, протистояння окупантам і мужність простих херсонців. Це фільм про життя і смерть, любов і підтримку, надію і віру в перемогу. Це  розповідь про щирі емоції і єдність, синьо-жовті прапори над площею Свободи… 

Херсон – це місто незламних людей. Комунальники, пожежники, волонтери – справжні герої, які підтримують рідну домівку. «Нескорений Херсон»  промовисте зізнання в любові улюбленому місту.

Навіть повітряна тривога не завадила перегляду стрічки, який продовжився в укритті. Кадри фільму, непідробні емоції людей на екрані викликали співпереживання у глядачів, жваве обговорення в залі. 

Модератор – Андрій Кінаш, тренер громадянської освіти, психолог.


Немає коментарів:

Дописати коментар