вівторок, 7 листопада 2023 р.

Семінар «Інструменти для розвитку мислення та навчання впродовж життя»

Про інструменти: цікаві методики, дієві прийоми й техніки, що допоможуть  легше вчитися, комфортніше почуватися, стати впевненішими  та успішнішими – йшла мова під час семінару  «Інструменти для розвитку мислення та навчання впродовж життя», який відбувся 7 листопада 2023 року у відділі абонемента. 

Тетяна Бондар, доцентка кафедри філософії і економіки освіти Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського, розповіла присутнім про різноманітні прийоми та інструменти, спрямовані на полегшення засвоєння, запам’ятовування і відтворення різноманітного навчального матеріалу та розвиток когнітивних навичок (пам'яті, уваги, мислення, креативності), а також поділилася секретами того, як можна швидко подолати стрес, як ефективно застосовувати прийоми тайм-менеджменту в навчанні, роботі  і побуті.  Адже таємниці навчання, управління емоціями та часом – це те, що знадобиться протягом життя. Під час семінару студенти Полтавського інституту економіки і права виконували цікаві вправи, бадьорі руханки, відповідали на питання, активно «збирали» рюкзачок  дієвих інструментів.

Порекомендувала Тетяна Бондар і цікаві книги, які можуть бути корисними як у навчанні, так і в звичайному житті. Це «Правила мозку для  роботи» Джона Медіни, талановитого викладача, молекулярного біолога, письменника, популяризатора сучасної науки,  та «Самовідновлення мозку» Нормана Дойджа, доктора медицини, психіатра, наукового співробітника Центру психоаналітичної освіти і досліджень Колумбійського університету в Нью-Йорку. Автори видань  діляться з читачами особливостями роботи мозку, його структурою і загадками. Але при цьому  розповідають про найскладніші речі в максимально доступній і захоплюючій формі.  

Організатор заходу – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Світлини – Валентини Сагай, бібліотекарки І категорії відділу









Немає коментарів:

Дописати коментар