четвер, 23 листопада 2023 р.

Книжкова виставка-портрет «Великий пересмішник, драматург і прозаїк»


У відділі абонемента підготовлено книжкову виставку-портрет «Великий пересмішник, драматург і прозаїк», присвячену 245-річчю від дня  народження видатного українського письменника Григорія Квітки-Основ'яненка. 

 Григорій Квітка-Основ’яненко – один із перших українських класиків, письменник-сентименталіст, відомий драматург, критик і культурно-громадський діяч. Його літературна спадщина налічує близько 80 творів різних жанрів, і найкращі з них перекладено французькою, польською, болгарською, чеською та іншими мовами. Яскраві народні характери, висока моральність та дотримання принципу «писати з натури» роблять книги письменника цікавими й актуальними.

На виставці представлено твори Квітки-Основ'яненка, а також матеріали, з яких можна дізнатися  про життя самого письменника, його соціальну активність та внесок у розвиток культури та освіти в Україні. 

Виставку підготувала Тетяна Жучкова, провідна бібліотекарка відділу абонемента.

Тож запрошуємо всіх бажаючих до відділу абонемента отримати  унікальну  можливість ознайомитися з творчістю  Григорія Квітки-Основ’яненка та насолодитися багатством українського слова від «батька української прози». 


Немає коментарів:

Дописати коментар