середа, 24 січня 2024 р.

Караван історій «Видатні ювіляри січня»

24 січня 2024 відбулося приємне, надзвичайно насичене спілкування  з підопічними Горбанівського геріатричного пансіонату  ветеранів війни та праці. В рамках реалізації проєкту «Бібліотека для людей  “золотого віку ”» відділом абонемента було проведено караван історій «Видатні ювіляри січня».

На  заході  говорили про відомих людей, які народилися у січні. А саме: українського письменника Степана Руданського, народну художницю Марію Примаченко та тренера Валерія Лобановського, чиє ім`я відоме вболівальникам футболу у всьому світі.

Цікавою  була розповідь про життєвий та творчий шлях Степана Руданського, з якими ознайомила бібліотекарка І категорії Валентина Сагай. 

Степан Руданський – український поет-класик, перекладач, фольклорист, громадський діяч, професійний лікар. Він – автор понад двохсот віршових гуморесок, кількох поем і віршових хронік, водевілю, ряду ліричних поезій і балад. Усі свої поетичні твори поет називав співомовками. Дуже цікавою є фольклорно-етнографічна діяльність поета. Саме ця робота дала Руданському матеріали для всієї творчості. Підопічні пансіонату отримали море позитивних емоцій від прочитаних співомовок поета. А Віра Ківшик, мешканка геріатричного пансіонату, розповіла вірш Степана Руданського «Гей, бики!»

Світлана Федорова, провідна бібліотекарка відділу абонемента, підготувала цікаву розповідь про талановиту особистість, видатну українську художницю Марію Примаченко. Твори мисткині сповнені символів, своєрідного художнього мислення, метафор про велич і красу природи та людини, про гармонію. Це своєрідні філософські роздуми про життя. Марія Примаченко створила власний мистецький стиль, який поєднує в собі традиції українського розпису. 

Також мешканці пансіонату дізналися цікаві факти з життя та професійної діяльності легендарного українського футбольного тренера Валерія Лобановського та переглянули  пізнавальні відеоматеріали.







Дякуємо Аллі Шипуновій, бібліотекарці пансіонату, за співпрацю.



Немає коментарів:

Дописати коментар