вівторок, 2 січня 2024 р.

Книжкова поличка «Життя, присвячене Cвободі…»

 В історії будь-якого народу є постаті, імена яких відомі кожному громадянинові, якими пишаються, яких називають чи то творцями даної держави, чи її визволителями з-під іноземного ярма. Вже навіть за життя ім 'я цієї людини можуть оточувати легенди, з десятиліттями і століттями їх число збільшується, аж стає важко відрізнити: де правда, а де вимисел? 

І все ж людям потрібні такі історичні приклади патріотизму і високої жертовності. Треба лише заповнити прогалини в цьому ряду, поставити на свої місця імена, які були знеславлювані або замовчувані ворогами української незалежності. Одне з таких імен – Степан Бандера.

З його іменем асоціюється ціла епоха національно-визвольної боротьби в Україні. Степан Бандера боровся за незалежність своєї держави, вів справедливу визвольну боротьбу в ім’я вільної України. Протягом 30 років був активним учасником та провідником визвольного руху, основоположником низки політико-ідеологічних, стратегічних і тактичних засад. Його громадсько-політична, організаційна та публіцистична діяльність багатогранна і важлива саме сьогодні. Своє життя, талант і працю він повністю присвятив ідеалам боротьби за визволення України.

1 січня виповнилося 115 років  від дня народження легендарної особистості. Ім’я Степана Бандери увійшло до історії українського народу як невмирущий, світлий Символ України в боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу.

Вшановуючи пам’ять цього видатного політичного діяча, працівники відділу абонемента оформили книжкову поличку «Життя, присвячене Свободі…». 

Книги, які на ній представлені, висвітлюють життєвий та героїчний шлях борця за волю і незалежність України. Його значний особистий внесок у національно-визвольний рух українського народу за незалежність, значення політичної спадщини та ролі в національному і духовному відродженні Української держави. Степан Бандера – яскравий приклад високого служіння українській нації, який своїм нескореним духом, жертовною боротьбою за волю України сколихнув не одне серце. Він справді став символом нашої нації, українства. 

Тож запрошуємо у відділ абонемента до перегляду, ознайомлення та вивчення експозиції.

 Книжкову поличку підготувала Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу абонемента.





Немає коментарів:

Дописати коментар