пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

                                 

Книжкова виставка-інформація 

«Згадаймо Героїв Небесної Сотні»


Указом Президента України від 11 лютого 2015 р. № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в Україні встановлено День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.        

День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську та національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

 Це – день жалоби, оскільки пов’язаний із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але водночас він закликає вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування.

Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України.

Назва «Небесна Сотня» виникла за аналогією з основними структурними одиницями Самооборони Майдану – сотнями. Уперше вона пролунала під час прощання із загиблими на столичному майдані Незалежності 21–22 лютого 2014 року.


Запрошуємо вас до відділу абонемента ознайомитись з книжковою виставкою-інформацією «Згадаймо Героїв Небесної Сотні», на якій представленні документальні та художні видання, що висвітлюють буремні події на Майдані, а також розповідають про мужність і героїзм  учасників, що поклали своє життя, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.



 Виставку підготувала бібліотекарка I категорії Валентина Сагай.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар