четвер, 7 березня 2024 р.

Літературний круїз «Тарас Шевченко і Полтавщина»

  7 березня 2024 року підопічні Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці здійснили цікаву мандрівку у часі та просторі, поспілкувалися, поспівали пісень, набралися сил і позитивних емоцій під час літературного круїзу «Тарас Шевченко і Полтавщина», який підготували бібліотекарі відділу абонемента разом із працівниками Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. 

Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента, привітала всіх із святом, що наближається  - днем народження Тараса Шевченка і запропонували вирушити у подорож. Ганна Барська, завідувачка науково-дослідного експозиційного відділу історії пізнього середньовіччя та нової історії Музею, розповіла присутнім про перебування поета на Полтавщині, поділилася цікавими фактами з життя Кобзаря. Мешканці пансіонату уважно слухали інформацію, доповнювали її розповідь своїми спогадами, ділилися роздумами.

А потім звучали українські народні пісні, пісні молодості, пісні, які всі знають і люблять з дитинства. Віті Шовкомуд, співробітниці музею, вдалося запалити всіх в залі, запропонувавши гуртовий спів. Співали, поринувши думками у спогади, мандруючи подумки незабутніми моментами з життя.

Захід підготували і провели: Тетяна Гусар, Ганна Барська, Віта Шовкомуд.

Технічне забезпечення -  Анна Риженко, оператор з обробки інформації  музею. 






Немає коментарів:

Дописати коментар