четвер, 18 квітня 2024 р.

Виставка-портрет «Іммануїл Кант – творець німецької класичної філософії»

 Вичерпні відповіді на запитання, чим є людина, яке вона має майбутнє, на що їй сподіватися і що вона для цього має робити, актуальні завжди. Стан духовної культури, конфлікти, напруга, війни потребують осмислення. Як знайти вихід і вказати на нього людству? Ці питання і становлять весь зміст праць і самого життя Канта. 

 До 300-річчя від дня народження видатного німецького філософа Іммануїла Канта провідна бібліотекарка відділу абонемента Валентина Скрипник підготувала виставку-портрет  «Іммануїл Кант – творець німецької класичної філософії».

Іммануїл Кант є засновником німецької класичної філософії. Він філософ, якого за силою духу і впливу на подальший розвиток філософської думки часто порівнюють з Платоном. Кантівське філософування дедалі більше привертає увагу дослідників своїм тематичним обширом, глибиною розуміння людини та світу.

Для Канта проблема людини стоїть на першому місці, він не забуває і про всесвіт, але головне для нього людина. Кант міркував про закони буття і свідомості з однією тільки метою: щоб людина стала людяніше. Ідеї Канта піддалися трансформації, але продовжують жити.

Експозиція складається із двох розділів: «Іммануїл Кант – філософ, науковець, гуманіст», «Мораль і право у філософській спадщині І. Канта». 

На виставці представлені філософські праці Іммануїла Канта, статті з періодичних видань, присвячені життю і діяльності видатного просвітника.

Його життя – духовний розвиток, вічний пошук аж до останніх років.      Адже все життя Канта – насамперед книги, які він написав, самі хвилюючі події в них – думки. Жити для нього значило – працювати.У  праці  він знаходив головну радість.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з виставкою, яка діє у відділі абонемента з 17 по 30 квітня.



Немає коментарів:

Дописати коментар