понеділок, 20 травня 2024 р.

Книжкова виставка-персоналія «Симон Петлюра – лицар національно-державницької ідеї»

           Симон Петлюра…Він був знаковою і провідною постаттю української національно-визвольної революції 1917-1921 років. Головним отаманом військ Української Народної Республіки і лідером Директорії УНР. Доля відвела йому невеликий проміжок часу для активної бурхливої політичної діяльності. 

Cтавши символом української державності, він виявився, з-поміж сучасників, найбільш послідовним, самовідданим її творцем і оборонцем, став провідною постаттю національно-визвольної боротьби. Для сучасної України його ідеї державотворення  залишаються актуальними, хоч і пройшло більше ста років.

22 травня 2024 року виповнюється 145 років від дня народження відомого державника. З метою вшанування пам'яті  Симона Петлюри у відділі абонемента ПОУНБ ім. І. П. Котляревського розгорнуто книжкову виставку-персоналію «Симон Петлюра – лицар національно-державницької ідеї». 

 На експозиції до уваги користувачів представлені  маловідомі широкому загалу документи і матеріали, які розкривають постать видатного політичного і військового діяча України першої чверті ХХ ст., а саме: статті, документи за підписом Симона Петлюри, спогади учасників збройної боротьби України проти російських загарбників у 1917-1920 рр., наукові розвідки дослідників.

Експозиція діє з 16 травня по 31 травня.

Виставку підготувала Валентина Скрипник, провідна бібліотекарка відділу абонемента.


Немає коментарів:

Дописати коментар