неділю, 26 квітня 2020 р.

РАДИМО ПРОЧИТАТИ: ДЖЕРАЛЬДІН БРУКС "ХРАНИТЕЛІ КНИГИ"



821
Б 89

Брукс, Джеральдін
    Хранителі Книги [Текст] : роман : пер. з англ. / Дж. Брукс. - Харків : Віват, 2019. - 416 с. - (Художня література). - 2000 экз. - ISBN 978-966-942-929-2 : 160.00 грн.

Є 1 примірник у відділі абонемента

Книга, про яку ми  розповімо сьогодні, допоможе вам відволіктись від тривожних новин та трохи відпочити від реальності під час карантину. За жанром її можна віднести до інтелектуального детективу з елементами трилера.  Головним персонажем роману австралійської та американської письменниці Джералдін Брукс "Хранителі книги"  є "Сараєвська Агада"- єврейський ілюмінований рукопис іспанського походження.
Ця книга  крізь час і простір поєднує долі різних людей – хранителів книги.
Австралійська дослідниця та реставраторка книг Ханна Гіт досліджує середньовічний манускрипт — Сараєвську Агаду.  Історія розпочинається  у Сараєво під час осади міста підрозділами Югославської армії. Між  сторінок манускрипту вона знаходить фрагмент крильця метелика, дрібку солі, білу волосинку. Кожна з цих знахідок тісно пов’язана з історіями людей, які зберігали Книгу протягом століть.

Ми послідовно знайомимося із історіями колишніх володарів книги, мандруючи за манускриптом у різні країни різних часів. Переважна частина роману заснована на реальних подіях, через що ця історія виглядає ще більш захопливо.
Для тих, кого цікавлять старовинні манускрипти, радимо прочитати статтю "10 самых редких и ценных книг в мире.Часть 3 + бонус".
Скористайтеся нашою порадою, книга читається "на одному подиху". Чекаємо вас у відділі абонемента після закінчення карантину. 
Для тих, хто бажає прочитати книгу відразу, пропонуємо  скористатися  онлайн-бібліотекою LoveRead (переклад російською мовою)

ПРО АВТОРА

Джеральдін Брукс народилася 14 вересня 1955 року в Сіднеї. Закінчила в Австралії коледж і Сіднейський університет. Після закінчення університету працювала репортером-стажером в газеті «The Sydney Morning Herald». Після здобуття стипендії «Greg Shackleton Memorial Scholarship» переїхала в США і в 1983 році закінчила Колумбійський університет.
Джеральдін вийшла за заміж за свого однокурсника Тоні Горовиця і прийняла іудаїзм, - до цього вона була католичкою.  Брукс писала про війну в Перській затоці для The Wall Street Journal та інших видань, робила репортажі про конфлікти в Сомалі, на Близькому Сході і на Балканах.

У 2006 році Джеральдін Брукс отримала Пулітцерівську премію за роман «Марч». У 2008 році письменниця була нагороджена премією «Книга року» Австралійської асоціації видавців за роман «Хранителі книги».

Немає коментарів:

Дописати коментар