вівторок, 29 вересня 2020 р.

В ПОУНБ ІМЕНІ І. П. КОТЛЯРЕВСЬКОГО ТРИВАЄ 17-Й МАНДРІВНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ DOCUDAYS UA


В ПОУНБ імені І. П. Котляревського триває 17-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно по права людини Docudays UA.

28 вересня відбувся показ фільму «Не хвилюйтеся, Двері відчиняться!» (режисер Оксана Карпович, Україна).

Творці стрічки запросили глядачів проїхатися в пошарпаному вагоні звичайної електрички, серед пасажирів якої звичайні українці, дещо маргіналізовані, але схильні до філософських роздумів та з почуттям гумору. Слідуючи за кількома людьми та сім’ями з одного засмальцьованого вагона до іншого, зі станції на станцію, глядачі дізнавалися про їх  життя та про дилеми будівництва нової постреволюційної ідентичності. Цей фільм викликав відгук у глядачів, адже у кожного з присутніх на перегляді були свої історії пов’язані з приміськими електричками. Вони відшукували «символи часу», роздумували над тим, що змушує стареньких тягати на собі важкі торби. Врешті-решт задалися питанням, чи така вже й «жахлива» українська приміська електричка, якщо в інших країнах світу люди їздять на дахах вагонів.


Завдяки професійній модерації Андрія Кінаша (ГО «MART») обговорення фільму було невимушеним і дружнім.



Немає коментарів:

Дописати коментар