вівторок, 22 вересня 2020 р.

НЕСКОРЕНІ: ПАРТИЗАНСЬКИЙ ПОДВИГ НА ТЕРЕНАХ УКРАЇНИ (ДО ДНЯ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ)


 22 вересня у відділі абонемента відкрилася книжкова виставка «Нескорені: партизанський подвиг на теренах України». Книжкова експозиція присвячена Дню партизанської слави, який був встановлений указом Президента України у 2001 році і відзначається 22 вересня.

День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога.

6,2 тис. партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдали відчутних ударів гітлерівським військам на окупованій території (за матеріалами сайту UNN).

Консультативну допомогу під час підготовки виставки надавав Олег Пустовгар, регіональний представник   Українського інституту національної пам'яті (УІНП) в Полтавській  області. Також пан Олег люб’язно надав презентацію, яку підготували співробітники УІНП Бутко Сергій Володимирович та Горобець Сергій Михайлович. 



Сподіваємося, що матеріали, які представлені на нашій виставці та презентація допоможуть краще зрозуміти особливості українського партизанського руху в часи Другої світової війни.

Книжкова виставка діє з 22 по 30 вересня.

Немає коментарів:

Дописати коментар