четвер, 28 січня 2021 р.

ФОНД ВІДДІЛУ АБОНЕМЕНТА ПОПОВНИЛИ ВИДАННЯ ВІД УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ КНИГИ



2021 рік для бібліотекарів відділу абонемента розпочався з приємної події. Фонд відділу поповнили 166 з 317 книг, які надійшли до Бібліотеки за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. Серед видань, що надійшли до фонду відділу абонемента: твори сучасних українських авторів, зарубіжні бестселери в якісному українському перекладі, цікаві non-fiction книги. Ми будемо розповідати читачам нашого блогу про ці видання. Слідкуйте за нашими публікаціями на блозі «Гайда читати» та соціальній мережі «Facebook» з хештегами #УІК #Поповнення_бібліотечних_фондів_УІК_2020 #ПрограмаУІК_2020 #Український_інститут_книги

 

Запитуйте книги з зеленими наліпками!!!!

Представляємо перші чотири книги від Українського інституту книги.




Гуменюк, Наталя

Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму [Текст] /Наталя Гуменюк. — Львів : ТзОВ "Видавництво Старого Лева", 2020. — 312 с.— 2000.

Мова: Українська

Загублений острів — це збірка репортажів з окупованого Криму, куди відома журналістка Наталя Гуменюк їздила упродовж 2014–2019 рр. У книжці — справжні історії і трагедії людей, життя яких кардинально змінилося після 2014 року, бо відтоді хтось із кримчан живе в окупації, а хтось — просто в іншій країні. То ж яка їхня неприхована правда? Підприємці та пенсіонери, кримські татари, студенти й громадські активісти, правозахисники та військові, люди з різними політичними та ідеологічними поглядами відверто розповідають свої історії: одні діляться тихим, глухим болем, інші — просто втомилися мовчати й боятися.

Ця книжка є справжнім голосом анексованого Криму, його багатоголоссям, в якому окремі розповіді творять єдину спільну історію, яка ще не завершилася.



Жадан, Сергій

Список кораблів [Текст] / Сергій Жадан ; ілюстрації Катерина Косьяненко. — Чернівці : ТОВ "МЕРИДІАН ЧЕРНОВІЦ", 2020 — 160 с. — 5000.

Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» — це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша книга автора.





Забужко, Оксана

Планета Полин [Текст] / Оксана Забужко.— Київ : ТОВ "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ "КОМОРА", 2020. — 384 с. — 3000.

У цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. «Жіночі», «чоловічі» й «колективні», всі ці «портрети» об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.









Чапай, Артем

Дивні люди [Текст] / Артем Чапай — Сторожинець: ТОВ "Видавництво "Книги-ХХІ", 2019.— 304 с. — 1000.


Українські вчені відтворили за ДНК неандертальця. Він виростає в секретному інституті, замаскованому під гаражний кооператив, і лише після досягнення повноліття виходить у великий світ. Через брак життєвого досвіду та особливості мислення український неандерталець постійно втрапляє у дивні ситуації – а на тутешніх сапієнсів дивиться поглядом дещо наївного стороннього. Втім, поступово виявляється: все може бути складніше. І це не фантастика. Це, як з іншого приводу скаже одна з героїнь, «радше трагікомедія»


Немає коментарів:

Дописати коментар