середу, 24 лютого 2021 р.

ПРАЦІВНИКИ ВІДДІЛУ АБОНЕМЕНТА ПРОВЕЛИ ОНЛАЙН-ПРЕЗЕНТАЦІЮ ВІДЕОПРОЄКТУ «ЛЕСИНЕ СЛОВО Й СЬОГОДНІ ЛУНАЄ: ВІДЕОЧИТАННЯ»

 


24 лютого, напередодні дня народження видатної української поетеси Лесі Українки, працівники відділу абонемента провели онлайн-презентацію відеопроєкту «Лесине слово й сьогодні лунає: відеочитання».

Завдяки тому, що презентація відбувалася на онлайн-платформі Bigbluebutton до заходу змогло долучитися широке коло учасників. Посилання на запис онлайн-презентації подано нижче.

https://ws.library.pl.ua/playback/presentation/2.0/playback.html?meetingId=4e25de063dc963f8fa7d74f59318d0a9656b46a1-1614159295436

Учасники відеопроєкту, які змогли бути присутніми на презентації особисто, поділилися своїм досвідом співпраці з Бібліотекою. Серед них:

Оксана Кравченко – письменниця, член національної спілки журналістів України та Міжрегіональної  спілки письменників України.

Марина Зінюха –  начальник відділу зв'язків з громадськістю УПП в Полтавській області;

Олег Пустовгар регіональний представник Українського інституту національної пам'яті в Полтавській області;

Жучков Дмитро – учень 7-го класу Полтавської загальноосвітньої школи № 37.

Головна бібліотекарка відділу краєзнавства Ганна Дідусенко зробила повідомлення про перебування Лесі Українки в Полтаві у 1903 році.









Змістовною і цікавою була розповідь Євгенії Олексіївни Євтушок, заступника директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, міста  Луцька.

Пані Євгенія розповіла про те, які  заходи з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки вже відбулися і відбуватимуться 25 лютого на батьківщині поетеси і  які з них ініційовані та реалізовані саме Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Ольга  Володимирівна  Красюк, директор  Комунального закладу  "Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки" Гадяцької міської ради розповіла присутнім про урочистості які відбуваються і відбуватимуться завтра з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки в Гадячі, і про те, що робить бібліотека для вшанування пам’яті великої поетеси, чиє ім’я вона носить.

Гадяцькі бібліотекарі  наскільки багато роблять для вшанування пам’яті Лесі Українки, що розповідь пані Ольги, яка супроводжувалася цікавою презентацією, була насиченою та емоційною.

Звичайно відеочитання «Лесине слово й сьогодні лунає», презентація яких стала приводом для нашої  онлайн-зустрічі є лише малесенькою краплею у величезному потоці всенародної шани видатній українці. Але нам дуже приємно, що вони сприяли цікавому і змістовному спілкуванню між земляками видатної поетеси, які проживають на Волині і Полтавщині.

Додам, що подібні проєкти, більше чи менше масштабні, створюються у багатьох бібліотеках україни. Про це писали у чаті наші колеги. Пропонуємо переглянути естафета Нехворощанської громади "ЧИТАЄМО ЛЕСЮ УКРАЇНКУ (до 150-річчя письменниці), яка була ініційована І біліотекарем Соколовобалківської бібліотеки Нехворощанської ОТГ.

https://www.facebook.com/Nehv.gromada.official/videos/3902503956459159



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар