середу, 3 лютого 2021 р.

NON FICTION КНИГИ ДЛЯ ПОЛТАВЦІВ ЗА ПРОГРАМОЮ ПОПОВНЕННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ КНИГИ

Продовжуємо розповідати про книги, що  надійшли до фонду відділу абонемента ПОУНБ імені І. П. Котляревського за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги.  Слідкуйте за нашими публікаціями на блозі «Гайда читати» та соціальній мережі «Facebook» з хештегами #УІК #Поповнення_бібліотечних_фондів_УІК_2020 #ПрограмаУІК_2020 #Український_інститут_книги

  ДЛЯ ПОЦІНОВУВАЧІВ NON FICTION КНИГ !!!

ЗАПИТУЙТЕ КНИГИ З ЗЕЛЕНИМИ НАЛІПКАМИ !!!

791
Б 82
Бордмен Адам Оллсач. Ілюстрована історія кіно  / Адам Оллсач Бордмен ; пер. з англ. Катерина Міхаліцина. — Львів :: ТзОВ "Видавництво Старого Лева", 2019. — 112 с. — 3000.

Історія кіновиробництва — це, насамперед, історія видатних технічних інновацій та майстерності. Пориньте у цю захопливу книжку з вишуканими ілюстраціями Адама Оллсача Бордмена, і ви дізнаєтеся буквально про все — від того, як змінювалася стилістика костюмів та декорацій, до того, як удосконалювалися будова і функції самої кінокамери.


37

Б 88

Бронсон По.Батьки в шоці: новий погляд на виховання  / По Бронсон , Ешлі Меррімен ; пер. з англійської Ірина Семенюк . — Харків : ТОВ ВИДАВНИЦТВО "РАНОК", 2019. — 400 с. — 3000.

"Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада­єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні? По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.

Книга «Батьки в шоці» розкриває стереотипні принципи виховання дітей, що насправді не дають очікуваного ефекту. Натомість автори наводять більш ефективні, сучасні підходи до виховання дітей".



1
59.9
Б 89

Брювер  Джадсон. Залежний розум. Сигарета,смартфон,токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати  / Джадсон Брювер ; пер. з англійської Юрій Гірич . — Харків : ТОВ "Видавництво "ВІВАТ", 2018. — 288 с. — 1500.


Джадсон Брювер — очільник Терапевтичної нейронаукової лабораторії Медичного дослідного центру охорони здоров’я та соціології при медичній школі Массачусетського університету. Понад 20 років вивчає механізми розвитку залежностей. Автор багатьох книжок, статей для журналів Time, Forbes і передач для каналу BBC, компаній NPR, Businessweek, Аль-Джазіра, а також промови TED. Наші залежності керують нашим життям — чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо. Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх виявити, установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди? Автор на цікавих експериментах і дотепних прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний «компас усвідомленості», який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.

159.9

Г 61

Головін Влад. 
Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків  / Влад Головін. — Київ : ТОВ "Брайт Букс", 2019. — 280 с. — 2000.


КУДИ ЗНИКЛИ СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ?

ЧОМУ ТАК БАГАТО РОЗЛУЧЕНЬ І СИРІТ ПРИ ЖИВИХ БАТЬКАХ?

ДЕ ПОДІЛИСЯ ЧОЛОВІКИ, ЯКІ ХОЧУТЬ І ВМІЮТЬ ВИХОВУВАТИ ТА ДБАТИ ПРО СВОЇХ ДІТЕЙ?

Іноді ці питання дратують. Чоловіки нікуди не поділися, вони є, ви просто не звертаєте на них уваги. Мільйони з них живуть, працюють, люблять свої родини, піклуються про своїх дітей та дружин і не очікують жодних оплесків.

Книжка, яку ви тримаєте у своїх руках, ламає стереотип «справжні батьки вимирають як вид». Її герої – відомі продюсери, підприємці, журналісти, лікарі, священики, вчені, програмісти, усі ті, для кого батьківство є свідомим вибором, а діти – джерелом натхнення. Вони відверто розповідають, чого їх навчив їхній батько й чого вони хочуть навчити своїх дітей. Діляться секретами виховання та ідеями про те, як бути татом, з яким тепло, надійно й весело. Розмірковують про цілі, цінності та сенс батьківства.

Книжка розрахована на найширше коло небайдужих татусів, а також мам, які подарують книжку своїм чоловікам, аби ті знали, як стати крутими батьками.




94 (477)

К 90


Криштопа Олег. Останні українці Польщі  / Олег Криштопа, Роман Кабачій. — Івано-Франківська обл., Косівський район, село Брустурів : ТЗОВ "Дискурсус", 2019. — 224 с. — 2000.


Українці, які з діда-прадіда жили на своїх землях, після Другої світової війни опинилися відділені від співвітчизників українсько-польським кордоном. Багатьох із них депортували 1947 року в рамках акції «Вісла» на північ і захід Польщі – доти німецькі землі.

Відомий репортажист Олег Криштопа проїхав Польщею, щоби поспілкуватися з українцями, для яких Україна є більш уявною, ніж реальною, є радше краєм спогадів, аніж намірів. У цій книжці вони розповідають про те, чого зазнали під час переселення, як берегли свою ідентичність у чужій країні, яким було і є ставлення до них поляків. Де вони відчувають свій дім? Чи виростуть їхні внуки українцями? Чим відрізняються від українців у Польщі – емігрантів останніх хвиль?

На ці питання читач шукатиме відповідей разом з автором.

Книжка ввійшла до короткого списку премії "ЛітАкцент-2019".




641

Л 33


Лебовіц Девід. Солодке життя в Парижі / Девід Лебовіц ; пер. з англійської Олена Голуб . — Харків : ТОВ "Видавництво "ВІВАТ", 2019. — 320 с. — 1100.


Девід Лебовіц — професійний кухар, автор кулінарних книжок. Він мріяв про життя в Парижі, відколи вперше відвідав це місто, і нарешті, після майже двадцятилітньої кар’єри кондитера, переїхав туди, щоб розпочати нове життя. У Парижі Лебовіц завів один із перших блогів про харчування davidlebovitz.com, який став феноменально популярним.Справжня кулінарна подорож французькою столицею разом із всесвітньо відомим кондитером!

У книжці «Солодке життя в Парижі» Девід Лебовіц доводить, що Франція — це справді інший світ, де своєрідним є все: від правил поведінки до особливостей чоловічого взуття, — і про це автор пише з притаманним йому надзвичайним гумором. Пориньте в дивовижну атмосферу Парижа, приготувавши страву принаймні за одним із понад п’ятдесяти оригінальних рецептів відомого кухаря!Книжка подарує вам напрочуд цікавий погляд на місто вогнів, сиру та шоколаду. Відчуйте смак справжніх французьких делікатесів і аромат паризького життя!



81

Л 91


Льюїс Бенні. Вільно за 3 місяці: Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження / Бенні Льюїс ; пер. з англійської Ірина Семенюк . — Харків : ТОВ ВИДАВНИЦТВО "РАНОК", 2019. — 272 с. — 3000.


"Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов. У книжці наведено найефективніші методики і способи запам'ятовування нових слів, нові мовні техніки, а також дієві підказки і списки корисних безкоштовних інтернет-ресурсів. За допомогою цієї книжки читачі будь-якого віку і досвіду легко і швидко опанують будь-яку мову.

Актуальні практики для швидкого вивчення іноземних мов.

Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов."


159.9

М 16

Макріді Емі. Я! Я! Я! Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків) / пер. з англ. Валерія Глінкіна. — Київ : Наш формат, 2018. —328 с.


У світі панує епідемія дитячого егоцентризму. Багато дітей вважають, що отримати найкраще вони можуть як подарунок, не докладаючи жодних зусиль. Навіть більше, що цей подарунок їм хтось мусить зробити і що життя саме по собі їм винне.


Як дізнатися, що ця епідемія дісталась і до вашої родини?

Вас дратують забаганки дітей, але ви все одно їх виконуєте.
Ви з останніх сил намагаєтеся підтримати лад у домі, а всі надто зайняті перед телевізором, щоб вам допомогти.
Ви не можете зайти до магазину і не купити чогось смачненького.
Ви робите за дітей те, що вони мають робити самі.
Ви пропонуєте підкуп і винагороду, коли хочете, щоб діти на щось погодилися.
ДЛЯ КОГО КНИЖКА
Для батьків, педагогів, вихователів та всіх, хто цікавиться психологією та вихованням дітей.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як зупинити епідемію егоцентризму, навчити дітей поводитися зважено й відповідально, розвинути стійкий характер і зрештою виховати щасливих, упевнених у собі хлопчиків і дівчаток 


94 (477)
М 69

Михед Олександр. "Я змішаю твою кров із вугіллям". Зрозуміти український Схід  / Олександр Михед. — Київ : ТОВ "НФ", 2020. — 368 с. — 1500.

Наприкінці 2016 року Олександр Михед вирушив у подорож шістьма містами Донецької та Луганської областей, досліджуючи тамтешнє життя, а також історії, заховані в архівах. Проте найважливіше для автора — почути голоси місцевих жителів. Розкопуючи пласти історії та нашарування міфів, письменник розповідає дивовижну історію Сходу, приборкати який намагалися британські й бельгійські інвестори, імперські та радянські правителі. Як одна з найстаріших черепах у світі пов’язана із заснуванням Донецька? Якою ціною дається кожна тонна видобутого вугілля? І які історії заховано у вільних степах Дикого поля?

ДЛЯ КОГО КНИЖКА «Я ЗМІШАЮ ТВОЮ КРОВ З ВУГІЛЛЯМ»

Для широкого кола читачів, для всіх, хто хоче пізнати історію і сьогодення українського Сходу.

ЧОМУ ЦЮ КНИЖКУ ВАРТО ПРОЧИТАТИ

Олександр Михед ділиться унікальними розмовами з відомими письменниками, митцями, істориками, які народилися на Сході: Сергієм Жаданом, Алевтиною Кахідзе, Ігорем Козловським, Романом Мініним, Володимиром Рафєєнком та Оленою Стяжкіною. Людьми, які від часу війни допомагають осмислювати жах нової повсякденності та зрозуміти багатоголосся українського Сходу.


316

М 80

Мороз Оксана. Нація овочів? Як інформація змінює мислення і поведінку українців  / Оксана Мороз. — Київ : ТОВ "ЯКАБУ ПАБЛІШИНГ", 2020. — 288 с. — 2000.

Ця книжка простою мовою і з наочними кейсами показує, як інформаційне поле трансформує нас, змінює наші думки, поведінку і життя. На конкретному прикладі України показано, як за 20 років було зруйновано інформаційний імунітет нації. Як більшість українців перетворилася на слухняних овочів.

У книжці вперше описано закриту індустрію створення інформаційних вірусів і дано прості інструменти боротьби з її продуктами. Ви зрозумієте, що можна і не можна робити в інформаційному просторі, щоб не нашкодити собі і соціуму.

Книжку написав практик для простих людей. Для фахівців ця книжка — запрошення до дискусії про створення й удосконалення правил інформаційної гігієни та впровадження їх у життя кожного.

578

Р 28

Раян Френк. Вірусосфера: від застуди до COVID – навіщо людству віруси  / Френк Раян ; пер. з англ. Роксолана Свято, Наталія Палій. — Київ : ТОВ "ЯКАБУ ПАБЛІШИНГ", 2020. — 304 с. — 1500.


Захоплива і вкрай актуальна подорож до світу вірусів, з якої ви довідаєтеся про те, чим вони є насправді, що роблять у природі та яку роль відіграли в еволюції на Землі та в історії людства. Доктор Френк Раян розкриває ці та інші питання, глибоко занурюючись у проблематику низки хвороб, що їх спричиняють віруси. Він починає зі звичайної застуди, знайомих усім кору,вітрянки, герпесу, свинки і краснухи та поринає разом із

читачами в подробиці таких менш поширених хвороб, як сказ, костоломна лихоманка, Ебола та навіть вірус-індуковані ракові захворювання. Завдяки цій книжці читач дізнається про особливості поведінки вірусів і про причини, через які віруси вражають людство. Автор пояснює, як віруси еволюціонували паралельно з нами і допомогли нам стати тими, ким ми є тепер.


316

С 38

Сінгер Пол.     Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж  / Пол Сінгер, Емерсон Брукінг ; Пер. з англійської Ярослав Лебеденко. — Харків : Дочірнє підприємство з іноземними інвестиціями “Книжковий Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2019. — 320 с. — 2500.

"Книжка року за версією Amazon.

The New York Times, Washington Post, Time рекомендують "Хочеш миру - готуйся до лайків".

Facebook - як поле бою, а Instagram - ніби концентраційний табір вільного часу із ""лайками""-наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Аж ніяк. Наше сьогодення. У світі протягом тривалого часу точиться війна - віртуальна. Із цілком реальними наслідками, часто кривавими та смертельними, коли необережний пост може стати епітафією, а невинна ""вподобайка"" - приводом для арешту. Такі випадки давно стали нормою.

Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п'ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США й багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.

Ласкаво просимо до cвіту соцмережевого періоду!  

"Надзвичайно актуально та захопливо" (The New York Times)

"Книжка, що допоможе зрозуміти світ, у якому ми живемо" (Forbes)

821.09 (477)

Т 76

ТрофименкоТетяна. #окололітературне: усе, що ви хотіли знати про сучасну українську літературу  / Тетяна Трофименко . — Харків : ТОВ "Видавництво "ВІВАТ", 2019. — 288 с. — 1500.

Літературознавство — це не нудно, це весело, цікаво й навіть небезпечно. Літературна критика має бути жива і жвава, не оглядатися на персоналії, не виважувати можливих наслідків, не вплутуватися в складну систему дружби з усіма гравцями літпроцесу й ділових стосунків із видавництвами ― це коли говориш про свої враження від тексту як-вони-є. Тому ґонзо-критикиця, вона ж улюблена критикеса Тетяна Трофименко, презентує справжній путівник у світ такого дивного сучукрліту. Це не збірка рецензій на різні видання за певний період часу в традиційному розумінні, це анатомічний атлас сучукрліту, реальний зріз сучукрліту останніх десяти років ― з основними гравцями, їхніми творами, реакцією читачів та критиків, та — що важливо — візуалізованими важливими літературознавчими поняттями. Тож перед вами не лише захопливе, сповнене тролінгу, чтиво, а й доволі пізнавальне й інформативне видання.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар