понеділок, 15 березня 2021 р.

У ВІДДІЛІ АБОНЕМЕНТА ВІДКРИЛАСЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА «РАСИ БЕЗ РАСИЗМУ»

 


21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1966 року як застереження людству від трагічних наслідків ненависті на расовому ґрунті та нагадування про обов’язок протидіяти расовій дискримінації.

Це досить болюча тема для сучасного суспільства в якому взаємодіють нащадки різних рас.

Історично найбільший прояв так званого «білого» расизму пов’язують з початком Великих географічних відкриттів. Расизм як політична теорія виник під час європейських колоніальних експансій XVIXVII століть задля «теоретичного» обґрунтування.

Расизм має багато проявів: расова дискримінація,  яка виправдовувала існування рабства та Голокосту; інституційний та економічний расизм тощо.

 Незважаючи на те, що витоки расизму сягають далекого минулого, це явище не зникає з нашого життя, про ще свідчать антирасистські протести в США, нещодавнє інтерв’ю  герцогів Кембриджських тощо.

Все це і обумовлює актуальність теми книжкової експозиції.

На виставці представлені документи, що розповідають про ідеологів расизму, матеріали покликані формувати міжетнічну толерантність, художня література в якій розкривається тема расизму.











Виставка діє з 15-31 березня.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар