суботу, 2 жовтня 2021 р.

З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ ВІДКРИЛАСЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА "ЛЕТЯТЬ РОКИ, ЯК БІЛІ ЖУРАВЛІ, ДЗВЕНЯТЬ, ЯК ТІ ВОЛОШКИ У ЖИТІ"

 За ініціативою ООН 1 жовтня у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку.

Україна як повноправний член ООН підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і також щорічно відзначає День людей похилого віку.

Рішення про відзначення цього дня та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, ветеранів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Згідно з міжнародною класифікацією, людиною похилого віку вважається особа, яка досягла 65 років. Таких людей в усьому світі близько 700 мільйонів, а це майже кожна десята людина на Землі.

В Україні нараховується 6,9 млн громадян віком від 65 років.

Час плине непомітно і кожен з нас дорослішає і врешті-решт досягає поважного віку – це невідворотно. Тому шануймо старших людей доки вони поруч, доки діляться своєю мудрістю і життєвим досвідом.

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку у відділі абонемента відкрилася книжкова виставка «Летять роки, як білі журавлі, дзвенять, як ті волошки у житі».

Матеріали, що представлені на виставці, розповідають про: психологічні, та фізіологічні аспекти життя людей старшого віку, фізичні вправи, що подовжують життя та надовго зберігають бадьорість тіла та розуму.

В окремому розділі представлена художня література, яку з задоволенням читають люди старшого покоління.

Кижкова виставка діє у відділі абонемнта (кімната 208) з 1 по 12 жовтня.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар