вівторок, 21 вересня 2021 р.

18 МАНДРІВНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ Docudays UA ЗНОВУ ЗАВІТАВ НА ПОЛТАВЩИНУ

 


У вересні в гібридному форматі стартує 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 

Цьогорічна тема фестивалю «Повне одужання» присвячена праву людини на здоров’я.

 Автори фільмів фокусуються на роздумах про те, як пандемія  змінила кожного/кожну з нас, наше суспільство, країну та світ. Вони заглиблюються  у проблеми системи охорони здоров’я, які оголила коронакриза, та шукають шляхи до їхнього вирішення. Режисер документальних фільмів розповідають про міфологію, що виникла через COVID-19, страхи, соціальну дистанцію, пристосування до нової реальності та про те, від яких прав людини довелося відмовитися в обмін на охорону здоров’я 
суспільства. 

 На Полтавщину Docudays UA завітає з 27вересня по 15 жовтня.  Традиційно  Полтавська обласна універсальна бібліотека імені І. П. Котляревського стане майданчиком для показів фільмів.  Розклад  кінопоказів, яківідбуватимуться в нашій бібліотеці, розміщено на сайті бібліотеки (для ознайомлення натисніть на активне посилання).

20 вересня з нагоди відкриття 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у  медіакімнаті відділу документів іноземними мовами відбулася прес-конференція, під час якої організатори  розповіли про найбільш цікаві фільми, які будуть демонструватися цієї осені, та про особливості організації кінопоказів.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар