вівторок, 26 жовтня 2021 р.

HAPPY HALLOWEEN! ДЖЕК-ЛІХТАР ЗАПРОШУЄ ПОЧИТАТИ

 

Хеллові́н (Halloween; скорочено від «All hallows even» — «навечір'я усіх святих») — святкується в ніч проти 1 листопада. У ХІХ ст. поширилась думка про язичницькі корені цього свята, зокрема про походження його від шотландського Саваня, однак останні дослідження доводять його католицькі корені.

Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву. В Україні свято набуло поширення після здобуття Незалежності.

За переказами, в ніч перед Хелловіном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем усіх святих.

За легендою хитрий грішник Джек, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай, поневірявся на землі з пекельним вогнем у руках. Для того, щоб полум’я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята.

Зважаючи на популярність свята серед молодих українців, працівники абонемента організували виставку-інсталяцію «Джек-ліхтар запрошує почитати».

На виставці представлені книги в жанрі містики та хоррору. Наша виставка – це підбірка цікавих книг і водночас гарна фотозона.

Чекаємо на вас. Виставка діє з 26 жовтня по 3 листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар