вівторок, 12 жовтня 2021 р.

ВІДКРИЛАСЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА "ДОЛАЮЧИ БІДНІСТЬ У СОБІ: СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ПРИЧИНИ БІДНОСТІ"

 У відділі абонемента відкрилася книжкова виставка «Долаючи бідність у собі: соціально-психологічні причини бідності», яка присвячена Міжнародному дню боротьби з бідністю.

Нагадаємо, що Міжнаро́дний день боротьби́ з бі́дністю встановлений резолюцією 47/196 Генеральної Асамблеї ООН 22 грудня 1992 року і  відзначається щорічно 17 жовтня.

Метою проведення цього дня є підвищення усвідомлення необхідності боротися за ліквідацію бідності та злиднів у всіх країнах, особливо в тих, що розвиваються.

Виставка, яку підготували працівники абонемента, актуальна для багатьох з нас, адже при оцінці свого матеріального становища всього 1% українських домогосподарств віднесли себе до середнього класу. Більшість домогосподарств 67,1%  відносять себе до категорії бідних. (за матеріалами сайту LB.Ua).

Матеріали, які представлені на виставці розповідають про  причини бідності в Україні та світі та про трудову міграцію, як наслідок збідніння українців.

Інформуючи про причини бідності та проблеми які вона породжує, ми  привертаємо увагу наших користувачвів до однієї з найгостріших проблем сучасності. Адже подолання бідності є однією з цілей сталого розвитку.



Книжкова експозиція діє з 11 по 31 жовтня.

Немає коментарів:

Дописати коментар