вівторок, 12 жовтня 2021 р.

СТУДЕНТИ ПОЛТАВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЗНАЙОМИЛИСЯ ЗІ СВІТОМ БІОХАКІНГУ

 

11 жовтня в Полтавській обласній науковій універсальній бібліотеці імені І. П. Котляревського в рамках 18 Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбувся показ  фільму «Громадянин Біо».

Автор стрічки Тріш Долман — одна з провідних режисерок Канади, відома своїми політичними фільмами і телепередачами, які «змінюють дискурс».

«Громадянин Біо» — глибоке занурення у підпільний світ біохакінгу й радикальної медицини. 

За сюжетом, четверо славнозвісних біохакерів описують свій досвід співпраці із суперечливим підприємцем Аароном Трейвіком саме перед його таємничою смертю і дозволяють зазирнути у маргінальний світ біопанків, які намагаються продовжити людське життя.

На перегляді були присутні студенти II курсу Полтавського державного медичного університету. 


Анастасія Келим – модераторка перегляду поділилася своїми враженнями: «Була дуже рада модерувати показ одного з моїх улюблених фільмів саме для студентів-медиків, адже кому ще оцінювати діяльність Аарона Трейвіка та тих, хто з ним співпрацював. Було цікаво порівняти виклики американської та української медичної систем.

Враження глядачів були неоднозначні  хтось стрічкою надихнувся, хтось засуджує діяльність біохакерів, а хтось вірить, що кожен має право займатися цікавою їй/йому справою. Є й такі, для кого мета біохакерів здається утопією. Домовилися, що «Громадянин Біо» стане для студентів мотиватором адже якщо медицина продовжуватиме бути доступною та буде високим рівень довіри до нашої системи охорони здоров'я, в українців не буде причин вдаватися до експериментів з власним біологічним кодом».



 Бібліотека вдячна за співпрацю Жамардієві Валерію Олександровичу, заступнику декана медичного факультету № 2, доктору педагогічних наук, доценту Полтавського державного медичного університету. 


Немає коментарів:

Дописати коментар