вівторок, 13 грудня 2022 р.

КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ВШАНУВАННЯ "ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ, КРІЗЬ РОКИ ГІРЧИТЬ..." (До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС)


Чорнобильський вітер по-душах мете,          
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде …
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.

                                                 Олена Матушек

 

14 грудня в Україні вшановують пам’ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Чорнобильська катастрофа, яка сталася в 1986 році, вважається однією з наймасштабніших техногенних аварій в усьому світі.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

На знак вшанування учасників ліквідації аварії  у відділі абонемента розгорнуто книжкову-виставку «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…»




З виданнь, представленних на виставці, ви дізнаєтесь про історію будівництва ЧАЕС, події у день аварії, гіркі наслідки найбільшої техногенної катастрофи. А також про ліквідаторів-чорнобильцв, які діляться своїми спогадами про тривожні для України й усього світу дні весни і літа 1986-го, розмірковують над долями чорнобильців, болючими проблемами відчуженої тридцятикілометрової зони і самої станції, розглядають і прогнозують розвиток ситуації навколо ЧАЕС.

 

Тож запрошуємо переглянути виставку, яка діятиме у відділі абонемента до 31 грудня.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар