вівторок, 4 квітня 2023 р.

ВІДКРИЛАСЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ПОРТРЕТ ДО ЮВІЛЕЮ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА

 

3 квітня виповнилось 115-років від дня народження Олеся (Олександра) Терентійовича Гончара ­- Великого українця, людини світу, світоча української нації, пейзажиста, лірика, письменника і публіциста, критика, громадського та державного діяча, літературознавця, борця за мир і людські права.

Олесь Гончар довгий час очолював спілку письменників України, був головою Українського державного комітету захисту миру, членом Всесвітньої Ради Миру, депутатом Верховної Ради, посмертно йому присвоєно звання «Герой України».

Творчість Олеся Гончара відома й ушанована в усьому світі. Його твори перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова.

Свідченням висо­кого авторитету Олеся Гончара не лише в Україні стало при­судження йому Міжнародним Біографічним центром у Кемб­риджі (Англія) почесного титулу «Інтелектуал світу 1993 року».

 З нагоди 115-річного ювілею Олеся Гончара працівники відділу абонемента організували книжкову виставку-портрет «Його душа – Собор надій високих».


На експозиції представлені найбільш відомі твори письменника, переклади його творів різними мовами, матеріали конференцій, бібліографічний покажчик, листи та спогади про Олеся Гончара, а також літературознавчі розвідки, присвячені творчості ювіляра.














   




 Запрошуємо відвідати книжкову виставку, яка діє з 3 по 16 квітня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар