середу, 24 травня 2023 р.

Творча зустріч з Михайлом Іллєнком


22 травня 2023 року до Бібліотеки завітав Михайло Іллєнко – відомий український кінорежисер, сценарист, актор, академік Національної академії мистецтв України (2017), заслужений діяч мистецтв України (2003), лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка. Без жодного перебільшення кожен його фільм є шедевральним внеском до скарбниці українського та світового кінематографа.

З 1997 року Михайло Іллєнко – арт-директор КФ «Відкрита ніч» в Києві. Це єдиний національний фестиваль, зосереджений на пошуку та відборі нових імен кінематографістів. 

З 2000 року – декан кінофакультету Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Учні Михайла Герасимовича підкоряють серця журі міжнародних фестивалів, отримуючи нагороди на престижних кінофорумах.

Автор низки прозових творів, статей з питань сучасного українського кіно. 

 Під час російського вторгнення в Україну, в березні 2022 року, Михайло Іллєнко долучився до лав територіальної оборони Києва.

Під час творчої зустрічі присутні мали можливість не тільки поспілкуватися з метром українського кінематографа, а й переглянути фрагменти з кінострічки «Толока», насолодитися трьохвилинними фільмами митця; перенестися за допомогою машини часу в 2015 рік та послухати розповіді Михайла Іллєнка про людей, з якими він познайомився на війні; дізнатися плани Майстра на майбутнє. Михайло Герасимович щедро ділився думками про драматичне минуле українського народу, зворушливими спогадами про рідних людей. В його словах бриніла тривога за сьогодення України, батьківська турбота про хлопців, які захищають нашу землю від рашистської навали.

Захід підготували і провели працівники відділу абонемента.

Про подію вийшов сюжет на телеканалі ІРТ Полтава.


Немає коментарів:

Дописати коментар