четвер, 25 травня 2023 р.

Творча зустріч з Ярославою Дегтяренко

 24 травня у відділі абонемента відбулась творча зустріч з чарівною й талановитою сучасною українською письменницею із Запоріжжя  Ярославою Дегтяренко.

 Вже перший роман Ярослави «Лицарі Дикого Поля» здобув відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2016). З того часу минуле України – головна тема її доробку, який на сьогодні складають романи: «Ярино, вогнику мій», трилогія «Між двох орлів», «Останній володар»,  «Князь русинів. У павутинні інтриг» та його продовження «Князь русинів. У горнилі війни».

В кожній книзі Ярослави Дегтяренко – дух інтриги,  цікаві та маловідомі факти з історії України, звичаї, побут, відносини суспільні й релігійні, дружба і відданість,  зрада і кохання. 

Про початок літературної діяльності, захоплення історією, складну творчу лабораторію авторки історичного роману та багато іншого цікавого почули на заході студенти 2 курсу медичного факультету Полтавського державного медичного університету, друзі Бібліотеки – поціновувачі творчості письменниці. 





«Історія – неймовірний світ, яскравий та цікавий. І реальна історія набагато цікавіша, ніж фентезі, крутіша за бойовик, романтичніша за мелодраму. Я люблю Історію та прагну повернути українцям правду про їхнє минуле», – ділилася думками пані Ярослава. 

В своїх  романах письменниця детально реконструює історичні події, ретельно вивчаючи історичні джерела, праці науковців, археологічні данні, звичаї, етнографію, вірування та побут українців, історію держави і права, військову історію, навіть деякі аспекти психології та судово-медичної експертизи, вплітаючи цю інформацію в сюжет книги.

Присутні із задоволенням ставили запитання авторці, розмірковували над головними героями книг та літературними планами письменниці на майбутнє.

    Бажаєте поринути в давні часи, де зустрічаються кохання та зрада, війна та мир, ніжність та лють? Тоді саме час взяти до рук книги Ярослави Дегтяренко, кожна з яких наповнена історями, що не відпускають.

Модераторка заходу – Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу абонемента.

Немає коментарів:

Дописати коментар