понеділок, 19 червня 2023 р.

Перегляд літератури «Магія Анджея Сапковського»

 21 червня виповнюється 75 років від дня народження Анджея Сапковського, легендарного польського письменника-фантаста і публіциста. 

Хто не знає всесвітньо відомого автора «Відьмака»? Іронія, дотепність, віртуозний сюжет, майстерні діалоги, літературні алюзії та інтертекстуальність – фірмові риси авторського стилю цього польського фантаста. Твори Сапковського перечитують, цитують, пародіюють, за його романами знято два серіали і художній фільм, ілюстровано комікси, розроблено три комп’ютерні гри.

Магія Анджея Сапковського – у його вмінні з ліризмом і сарказмом створити уявний світ, кожен з мешканців якого, кожне місце і кожна подія наскільки нагадують нам світ реальний, сучасний, що відірватися від книжки неможливо. Саме тому героїчна сага про відьмака посідає четверте місце за накладами у Польщі, нагороджена преміями  імені Януша Зайделя та іншими почесними нагородами.

 З нагоди дня народження Анджея Сапковського відділ абонемента підготував перегляд літератури «Магія Анджея Сапковського», який  буде діяти з 17 по 30 червня 2023 року. На перегляді представлені книги, з яких можна дізнатися про пригоди відьмака Геральта з Рівії, його друзів і коханих, про його нелегку «роботу» щодо винищення будь-якої нечисті, про світ, населений ельфами, гномами, перевертнями, драконами, і, звичайно, людьми. 

А вам подобаються книги Анджея Сапковського? Чи ви лише плануєте їх читати? Запрошуємо до цікавого читання!

Перегляд літератури підготувала Світлана Федорова, провідна бібліотекарка відділу абонемента.







Немає коментарів:

Дописати коментар