понеділок, 5 червня 2023 р.

Виставка-персоналія «Хочу бігти за обрій по власне світло…»


 «Найбільша радість – бути поетом. Все інше – дрібниця, навіть смерть», – так писав відомий іспанський поет і драматург Федеріко Гарсія Лорка, який понад усе ставив мистецтво.

Його твори насичені яскравими барвами, дзвінкими мелодіями, всіма відтінками почуттів. Вірші видатного іспанця сповнені іспанського духу, але в них можна відчути нотки й українських народних пісень, циганських романсів, і щось таке, що рідне кожному. Головна їх особливість – відчуття повноти життя, яким би воно не було: сумним чи веселим, щасливим чи безнадійним. Зазнавши слави і трагедії, за будь-яких обставин поет умів цінувати кожну мить, подаровану йому Богом, і наповнювати її змістом.

До 125-річчя від дня народження Федеріко Ґарсія Лорки у відділі абонемента організовано книжкову виставку-персоналію «Хочу бігти за обрій по власне світло…», матеріали якої розповідають про життя і творчість найвидатнішого поета Іспанії ХХ століття. 

«Я запрошую всіх читачів до себе в співавтори, хай кожний додумає, що забажається», – говорив Федеріко Гарсія Лорка.

 Запрошуємо до відділу абонемента поринути у кольоровий музичний образ суперечливого світу, сповненого світлого сяйва і темних сил.

Виставку-персоналію підготувала Валентина Скрипник, провідна бібліотекарка відділу.




Немає коментарів:

Дописати коментар