середа, 16 серпня 2023 р.

Відбулося відкриття Кіноклубного фестивалю українського кіно!


15 серпня 2023 року в ПОУНБ імені І.П. Котляревського відбулося відкриття Кіноклубного фестивалю українського кіно. Присутні переглянули фільм відомого українського режисера Олега Сенцова «Носоріг». 

Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента, привітала присутніх з відкриттям Фестивалю, коротко інформувала про історію створення кінострічки, поділилася цікавими фактами з біографії Сергія Філімонова – виконавця головної ролі. 

Олександр Калашник, почесний гість Фестивалю, а також – директор Всеукраїнського екологічного фестивалю документального кіно «Полтава-Док», член Національної спілки кінематографістів України, викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, розповів про особливості кіномистецтва та побажав приємного перегляду. 

«Носоріг» – це перший фільм, який Олег Сенцов зняв після незаконного ув’язнення в Росії. Він є автором сценарію, режисером та одним із продюсерів стрічки. 

Епоха бандитських 90-х… Головний герой – молодий спортсмен на прізвисько Носоріг. Він швидко розуміє, що для нього в житті є лише два варіанти – бути жертвою або нападником... 

Герої фільму танцюватимуть на містечкових дискотеках під музичні хіти 90-х, віджиматимуть гроші у простачків, а потім перейдуть до більш солідних справ, перетворившись на бандитів у шкіряних куртках. Бажаний злет виявляється падінням, в якому Носоріг втрачає себе і свою сім’ю. 

Роль безжального бандита виконав непрофесійний актор Сергій Філімонов. Зараз Філімонов – командир роти «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі» – тримає оборону та захищає на Сході нашу країну від російських окупантів.

Після показу кінострічки присутні поділилися враженнями від побаченого. Переповнені емоціями учасники Фестивалю дійшли згоди, що фільм всім сподобався, у багатьох викликав роздуми про сенс життя.

Перегляд фільму відбувся за підтримки Українського культурного фонду. Фільм наданий українською  кінокомпанією «Артхаус Трафік», яка спеціалізується на створенні та розповсюдженні арт-кіно.







Немає коментарів:

Дописати коментар