четвер, 17 серпня 2023 р.

 

Книжкова виставка «В нас єдина мета – Україна свята,

нездоланна ніким і ніколи»

    


Щороку 24 серпня ми традиційно відзначаємо головне свято країни – День Незалежності України. У 2023 році – знову в умовах війни, коли Україні вкотре доводиться відстоювати свою свободу та право на життя.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність.

Процес зародження й розвитку ідеї незалежної держави виявився довготривалим, складним та тернистим. Незалежність України – заслуга не лише певних політичних сил та рухів, а й усього народу, багатьох його поколінь. За нею – Київська Русь, козацька держава, три роки національної революції та драматичної самооборони Української Народної Республіки; десять років національно-культурного будівництва часів «українізації», і всенародне протистояння гітлерівському нашестю, тяжка праця народу в післявоєнній відбудові та у створенні індустріальної потуги сучасної України і, нарешті, прийняття 24 серпня 1991 р. Верховною Радою УРСР історичного документу виняткового значення для долі українського народу – Акту проголошення незалежності України.

Незалежність нашої держави стала реальністю. Україна має свій герб, прапор, гімн і державну мову. Проте, і зараз, в умовах повномасштабного російського вторгнення, триває боротьба за нашу державу, наші воїни знову захищають суверенітет і незалежність рідної землі, відстоюючи її територіальну цілісність і доводячи всьому світу свою незламність.


З нагоди Дня Незалежності України відділ абонемента підготував книжкову
виставку
«В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».


Експозицію поділено на три розділи: «Україна: шлях до незалежності», «Вони боролись за незалежність» та «Гордість і слава України».


Виставка містить матеріали, що висвітлюють історичні й культурні аспекти становлення України, особливості національної символіки, визначні події та постаті у боротьбі за незалежність та цілісність нашої держави.

 





Запрошуємо у відділ абонемента ознайомитись з експозицією.

Книжкова виставка діє з 16 по 31 серпня 2023 року.

Виставку підготувала Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу абонемента.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар