неділя, 3 вересня 2023 р.

Книжкова виставка «Швидше, вище, сильніше» (До Дня фізичної культури і спорту)

 

     В другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури та спорту. Це свято було започатковано
 «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян…» відповідним Указом Президента України від 29 червня 1994 року.

З того часу із року в рік у цей день по всій Україні проводяться святкові заходи: масові змагання з різних видів спорту, майстер-класи, турніри тощо. 

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту. Легендами українського спорту стали стрибун Сергій Бубка, футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, художні гімнастки Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

Війна змусила багатьох украінських спортсменів змінити олімпійську арену на поле бою. Тисячі українських спорсменів від початку повномасштабного вторгнення росії стали на захист Батьківщини. 

З нагоди свята провідний бібліотекар відділу абонемента Валентина Скрипник підготувала книжкову виставку «Швидше, вище, сильніше». Документи виставки знайомлять з історією становлення фізичної культури і спорту, розкривають особливості різних видів спорту. Низка видань присвячена окремим видатним постатям української держави – спортсменам.



Здоров’я людини – найцінніший скарб, а фізичні вправи й рухова активність – найкращий шлях до оздоровлення.

До речі, День фізкультури і спорту – непоганий привід вийти на пробіжку або записатись на плавання.

 Тож, займайтесь спортом: бігайте, стрибайте, рухайтесь! Адже рух – це життя!

 

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з експозицією у відділі абонемента з 1 до 16 вересня.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар