четвер, 7 вересня 2023 р.

 

Перегляд кінострічки «Ми є. Ми поруч» в рамках Кіноклубного фестивалю українського кіно

 #«Артхаус Трафік

 6 вересня в Бібліотеці відбувся другий показ фільму в рамках Кіноклубного фестивалю українського кіно. Цього разу до уваги глядачів представили мелодраму «Ми є. Ми поруч» відомого кінорежисера та сценариста Романа Балаяна.



Про особливості створення кінострічки та головних виконавців ролі розповіла присутнім Ірина Науменко, головний бібліотекар відділу абонемента.

На показ завітав Олександр Калашник, почесний гість Фестивалю, директор


Всеукраїнського екологічного фестивалю документального кіно «Полтава-Док», член Національної спілки кінематографістів України, викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, який поділився історією створення фільму та розповів про режисерську діяльність Романа Балаяна.

Мелодрама «Ми є. Ми поруч» – перший після тривалої творчої паузи україномовний фільм Романа Балаяна, якого знають завдяки стрічкам «Польоти уві сні та наяву», «Бірюк», «Райські птахи», «Каштанка».

Сюжет для сценарію він вигадав ще у 1990-х, блукаючи Парижем уночі. Та втілити її у життя вдалося лише багато років по тому…

Фільм повністю чорно-білий. Його знімали на унікальну камеру, яких лише кілька в світі.

 


«Ми є. Ми поруч» – нестандартна історія кохання, яка переплітається із київськими вулицями.

За сюжетом, головний герой, який працює хірургом, несподівано зустрічає загадкову дівчину, що кардинально змінює життя двох головних героїв, наповнюючи їх справжніми та глибокими почуттями. Закохані знаходять у своїх стосунках сенс існування й готові заради свого щастя протистояти всьому світу.

У стрічці всього два ключових персонажі, яких зіграли Ахтем Сеітаблаєв (хірург Олексій) та Катерина Молчанова (Марія-Анна).

Фільм охоплює величезну гаму емоцій та почуттів: душевний біль, страждання, відчай і втрату, руйнування та набуття сенсів життя, велике кохання і любов.

У 2020 році кінострічка отримала Гран-прі за найкращий фільм на Варшавському  міжнародному кінофестивалі. В український прокат фільм вийшов у 2021 році.


Після перегляду відбулося обговорення фільму, де присутні висловили свої враження та думки про фільм, високо оцінили режисерську та операторську роботу та подискутували з приводу фіналу мелодрами.





   




   Перегляд фільму відбувся за підтримки Українського культурного фонду. Фільм наданий українською  кінокомпанією «Артхаус Трафік».




Немає коментарів:

Дописати коментар