вівторок, 19 вересня 2023 р.

Книжкова виставка-портрет «Джерело добра і любові»

 


Учителю потрібно володіти величезним

талантом любові до людини, безмежною любов'ю до

своєї праці і перш за все до дітей, щоб на довгі роки

зберегти бадьорість духу, ясність розуму, свіжість

вражень, сприйнятливість почуттів  – без цих

якостей праця педагога перетвориться в муку…

Василь Сухомлинський



28 вересня 2023 року виповнюється 105 років від дня народження Василя Сухомлинського – письменника, поета та українського педагога, що практично все своє життя і творчість присвятив вихованню й навчанню молоді.

 Сільський учитель і оригінальний теоретик педагогіки, талановитий директор школи, автор сотень віршованих і прозаїчних мініатюр, дуже скромна  і сором'язлива людина, безстрашний, яскравий полеміст і публіцист – такою є постать Василя Олександровича Сухомлинського. 

Принципи і методи виховання людини видатний педагог розробляв протягом усього життя. Його книги виходили і виходять масовими тиражами в багатьох країнах світу (Німеччині, Японії, США, Канаді, Китаї тощо). Рано відчувши вчительське покликання, Василь Сухомлинський присвятив школі майже 35 років життя, раз і назавжди віддавши своє серце дітям.

До річниці поета відділ абонемента підготував книжкову виставку-портрет «Джерело добра і любові». Експозиція  розкриває багатогранне життя відомого вчителя Василя Сухомлинського, містить спогади про великого педагога, знайомить з його творчою спадщиною.

У змістовних і майстерно написаних творах Василя Сухомлинського порушуються й розв'язуються проблеми виховання і навчання молоді, дано глибоко вмотивовані, перевірені багаторічним практичним досвідом відповіді на питання, як треба виховувати дітей, підлітків, юнаків, дівчат, щоб вони стали достойними людьми.

Тож запрошуємо переглянути виставку, яка експонується у відділі абонемента з 16 по 30 вересня. 

Виставку підготувала Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу.



Немає коментарів:

Дописати коментар