пʼятниця, 22 вересня 2023 р.

Голосні читання «Сергій Осока: маленькі історії великих людей»

 Спогадами про босоноге дитинство, вщерть наповнене маленькими радощами і солодкими мріями, недитячими проблемами і прикрощами; роздумами про тривоги і виклики сьогодення ділилися учасники голосних читань «Сергій Осока: маленькі історії великих людей», які відбулися 22 вересня 2023 року в рамках проєкту «Бібліотека для людей “золотого віку” ». Активними учасниками читань були підопічні Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці.

Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента, ознайомила присутніх з біографією Сергія Осоки, відомого полтавського письменника, та зачитала одне з оповідань – «Баладу  про квашені помідори», яке викликало сплеск емоцій та споминів. Старенькі охоче ділилися враженнями від почутого, розповідали про миті життя, які назавжди врізалися в пам’ять: голодне дитинство, тепло батьківських обіймів, важку працю на землі, смак квашених помідорів, щойно витягнутих з дерев’яної бочки…Адже,  читаючи оповідання відомого полтавця, неможливо залишатися байдужим, не відчувати тієї тихої радості, легкого смутку за тими роками, рідними людьми, які залишилися так далеко - у спогадах...

Сергій Осока не просто пише, а створює кількома впевненими мазками  картину людського життя: здається, можна прислухатися і почути, як шелестить очерет, сплескує риба в ставку, як падають на землю стиглі яблука, риплять старі двері. А ще можна відчути запахи – то густі і щільні, аж забиває памороки, то леткі і прозорі, як аромат квітки.

Наприкінці зустрічі Тетяна Гусар коротко ознайомила з підбіркою літератури, яку підготували працівники відділу абонемента для своїх улюблених користувачів. Захоплюючі детективи, романтичні історії про кохання, щемкі до сліз розповіді з життя простих людей-трударів, карколомні пригоди та ніжна лірика – очікували на читачів у затишному приміщенні бібліотеки пансіонату. 

Відділ абонемента висловлює вдячність Аллі Шипуновій, бібліотекарці пансіонату, за допомогу в організації голосних читань.


Немає коментарів:

Дописати коментар