середа, 18 жовтня 2023 р.

Книжкова виставка «Ліки від бідності»


17 жовтня відзначається Міжнародний день боротьби з бідністю (Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів), який був запроваджений за ініціативою неурядових організацій у 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН.

Забезпечення права на захист від бідності також є одним із головних напрямів Європейської соціальної хартії, що ратифікована Верховною Радою України у 2006 році.

16 березня 2016 р. Кабінетом Міністрів України затверджено Стратегію подолання бідності.

Проблема бідності носить глобальний характер, є однією  з ключових проблем суспільства, прерогативою діяльності багатьох міжнародних інституцій, головною соціальною стратегією  ХХІ століття, з одного боку, і однією  з найбільш болючих проблем сучасності – з іншого. Значна частина населення світу страждає від бідності, що обмежує можливості людського розвитку, породжує масштабні соціальні та політичні конфлікти та створює загрозу для єдності суспільств й безпеки країни.

Як зазначають в ООН, в сучасному світі з розвиненою економікою, технологіями і наявністю фінансових ресурсів є неприпустимим те, що мільйони людей живуть за межею бідності. Бідність – це не просто економічна проблема, це позбавлення людей можливості жити на достойному рівні. Викорінення бідності, боротьба з нерівністю та захист прав кожної людини є першочерговим завданням Цілей сталого розвитку (2015–2030), затверджених на Саміті ООН у вересні 2015 року.

Відділ абонемента організував книжкову виставку «Ліки від бідності», яка присвячена цій завжди актуальній темі .

На експозиції представлені книги, з яких можна дізнатися  про історії успіху відомих компаній і організацій України, відомих людей, які своїм прикладом надихають інших. Це щирі й натхненні історії створення власного бізнесу. Історії про самовіддачу, про помилки й перемоги, про тяжку працю. Ці книги стануть джерелом унікального корисного досвіду для тих, хто хоче змінювати себе і  світ навколо. Адже лише від нас залежить добробут та процвітання нашої країни.

Виставка діє з 17 жовтня по 31 жовтня 2023 року.

Над експозицією працювала Світлана Федорова, провідна бібліотекарка відділу.




Немає коментарів:

Дописати коментар