пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Виставка-інсталяція «Україна – нація героїв»



    
                                                 

                                                                             Титани з вітру, титани з моря,

                                                                    По вінця повні людського горя,

                                                                     вони пліч-о-пліч стояли поряд,

                                                                    а у очах був безстрашний погляд.


                                                                        Титани світла, із сонця сплаву

                                                                        грудьми тримали орди навалу,

                                                                        мов леви, бились за честь і славу,

                                                                          за незалежну свою державу.

                                                                                            Анастасія Дмитрук

Наша українська доля завжди була важкою – весь час доводилося захищатися від ворогів, виборювати свободу. Літопис нашого народу нараховує чимало кривавих сторінок. Останні суспільно-політичні події стали точкою відліку нової епохи в нашій тисячолітній історії боротьби за незалежність, вкотре довели, що Україна – це нація героїв. І ці герої – звичайні українці з різних куточків країни, різні за віком і темпераментом, але об’єднані єдиною метою – зберегти нашу державу і майбутнє для наших дітей!

Відділ абонемента підготував книжкову виставку-інсталяцію «Україна – нація героїв», присвячену новітнім героям України – полеглим під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету в російсько-українській війні, а також військовим, сповненим відваги і самовідданості, сили духу, які продовжують мужньо стояти на захисті Батьківщини. Увазі користувачів пропонуються книги – розповіді про жорстокі реалії і трагічні наслідки російської агресії, приклади жертовності і героїзму захисників України, які пройшли крізь пекельне горнило Дебальцевого, Іловайська, Донецького аеропорту, Маріуполя та інших «гарячих» точок, біль непоправних втрат…

Юліан Матвійчук, Дмитро Коцюбайло, Олександр Оксанченко, Василь Сліпак та імена сотень інших загиблих воїнів – захисників рідної землі, які стали прикладом для наслідування, взірцями мужності, стійкості, сили духу, самопожертви та героїзму. Солдати наче боги – вони віддають свої життя для того, щоб інші жили в мирі. Ті, що залишаються жити, носять часточку душі кожного з них. Тож жертва не марна. Усі вони  – справжні Герої. 

Герої творять дійсність, формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра. Читаєш сторінки великого літопису, з яких просто на наших очах твориться нова Історія. У цьому випадку вона пишеться серйозно і переконливо.




Немає коментарів:

Дописати коментар