середа, 10 січня 2024 р.

Відеогід книжковими новинками «Літературні смаколики»


 Відділ абонемента презентує увазі своїх користувачів «літературні смаколики» - книги авторів, які завоювали любов і прихильність читачів в багатьох країнах світу; книги, які викликали суспільний резонанс; книги, які, на наш погляд, варті того, щоб їх прочитали, щоб про них говорили.

Сьогодні ми хочемо ознайомити з книгою відомого українського письменника Андрія Кокотюхи «Врятувати березень», яка отримала премію імені Лесі Українки. 

Премію Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Нагороду, засновану 1971 року на честь святкування 100-річчя від дня народження Лесі Українки, вручають щороку 25 лютого в день народження письменниці.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогла книга Андрія Кокотюхи «Врятувати березень», яка вийшла 2022 року у видавництві «Ранок». У романі йдеться про одну родину на Київщині, що потрапила під російську окупацію навесні 2022 року. Головний герой і його сім’я - збірні образи людей, з якими познайомився автор під час того, як займався волонтерством. Перед нами історія про те, як  молода людина нарешті дорослішає по-справжньому, як росте і відкриває, на що вона здатна. Цей березень стане найважчим у житті героїв, і події цього березня, звісно, відгукуються в душах читачів.

Відео створила Тетяна Жучкова, провідна бібліотекарка відділу.

Немає коментарів:

Дописати коментар