четвер, 11 січня 2024 р.

Вечір-автограф «Ольга Чернявська: Світла на Сцені, Світло в Словах» (в рамках проєкту «Слова та Смисли»)

 


Зворушливими спогадами про дитинство і юність, навчання і перші кроки в професії, кохання і розлуку, закоханість у мистецтво ділилася з глядачами чарівна гостя під час вечора-автографа «Ольга Чернявська: Світла на Сцені, Світло в Словах», який відбувся 11 січня 2024 року у відділі абонемента.

Ольга Чернявська, талановита актриса-чтиця, відома полтавська артистка театру і кіно, розповідала про улюблені ролі в театрі, творчий тандем з Богданом Чернявським, місію артиста у воєнний час, наполегливість і щоденну працю над собою для досягнення мети; ділилася власними роздумами, переживаннями, щемкими спогадами…Цікавою для всіх була розповідь про декілька останніх робіт пані Ольги – моновиставу «Оtvetka@ua» та поетично-музичну виставу «Піднімайся і йди». І, звичайно ж, не обійшлося без поезії – Ольга Чернявська натхненно читала вірші Андрія Дзюби, фрагменти з моновистави «Оtvetka@ua». В майстерному виконанні актриси слова віршів набирали особливої сили, торкалися невидимих струн душі кожного, хто був присутній на вечорі.

Приємним сюрпризом для чарівної гості стали подарунки від викладачів та учнів КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області». Жовтогарячі квіти для пані Ольги та дитячі малюнки і поробки для воїнів, які зараз захищають рідну землю від російських окупантів, сподобалися всім, а у декого з учасників викликали сльози на очах. Насамкінець вечора і дорослі, і юні полтавці зверталися до актриси, щоб висловити слова вдячності та взяти автограф.

Слухали, надихалися розповіддю гості учні 9 та 10 класів ліцею №1.

Ведуча – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Світлини – Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу.











Немає коментарів:

Дописати коментар