пʼятниця, 19 січня 2024 р.

Патріотичне коло «Соборна мати України одна на всіх, як оберіг»

 Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Це – основоположна віха українського державотворення.

Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми обʼєднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. 

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. 

19 січня 2024 року відділ абонемента організував патріотичне коло «Соборна мати України одна на всіх, як оберіг», приурочене до Дня Соборності України.

 Під час заходу присутні згадували вікопомні історичні події, відомих українців; говорили про звичаї і традиції українського народу, силу єдності і щоденну працю задля  перемоги; читали власні вірші, мріяли про щасливе майбутнє в рідній країні.

Активними учасниками заходу стали учні 8 класу гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради, які із цікавістю слухали розповідь ведучої, брали участь в різноманітних конкурсах, швидко відповідали на запитання, а також  ділилися своїми роздумами і переживаннями. 

Ведуча – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Світлини – Валентини Сагай, бібліотекарки І категорії відділу абонемента.






Немає коментарів:

Дописати коментар