середа, 21 лютого 2024 р.

Літературні теревені «Нові видання – нові зустрічі»

 21 лютого 2024 року про цікаві літературні новинки, світові бестселери, творчість відомих українських гумористів говорили з підопічними Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці.

Почуття гумору вважається однією з фундаментальних рис українського характеру і часто допомагало українцям виживати у найскрутніші часи свого існування. Остап Вишня якось написав: «Є особливий ґатунок письменників. Це так звані гумористи. Нещасний народ всі гумористи, бо навіть, коли зуби болять, мусять писати щось «веселе». Завдання це нелегке: як же треба любити людину, щоб, глузуючи з неї, дбати про її і всієї нації моральне здоров’я! Сміятися треба так, щоб не образити, не зранити людську душу, навіть говорячи про найнепривабливіші речі, про вади окремої людини та ущипливу іронію й сатиру, коли йдеться про явища, що суперечать людській природі.»

Світлана Федорова, провідна бібліотекарка відділу абонемента, підготувала цікаву розповідь про творчість найулюбленішого  українського «сміхотерапевта» Павла Глазового. Його гуморески – гірка й прекрасна правда про нас самих. А самі твори роблять людей щасливішими і звільняють їх від страху.

 З  літературними новинками бібліотеки ознайомила бібліотекарка I категорії Валентина Сагай. Присутні  слухали гуморески Павла Покотила, Галини Вовченко та Романа Бенюка. 

Із великим захопленням читали гуморески Павла Глазового підопічні пансіонату: Віра Невмержицька, Наталія Теплинська, Тетяна Івко, Наталія Доценко.

Звучали на зустрічі і твори про кохання талановитої полтавки Марії Бойко. Адже зовсім недавно ми святкували День закоханих. А зараз – всі  ми  з нетерпінням чекаємо  весни, перемоги та миру. ННаприкінці зустрічі звучали вірші Т. Шевченка, Й. Гете та інших поетів у виконанні постійного читача Бібліотеки Віталія Бурмаки.

Дякуємо Аллі Шипуновій, бібліотекарці геріатричного пансіонату, за співпрацю.





Немає коментарів:

Дописати коментар