понеділок, 1 квітня 2024 р.

Виставка-сюрприз «Теорія неймовірності»

 Макс Кідрук – сучасний український письменник, відомий своєю любов’ю до подорожей екзотичними країнами, величезними турами-презентаціями своїх книжок не тільки обласними центрами нашої держави та іноземними країнами, а ще маленькими містечками та селами України; засновник нових для української літератури жанрів – тревелог та технотрилер. Його книжки стають в Україні бестселерами та продаються накладами в десятки тисяч.

 Макс Кідрук стверджує, що не любить трагічних, сумних творів. Адже життя і так складне, навіщо показувати в книгах його ще гіршим. Автор – шанувальник книг, які змушують посміхатися, надихають, дають сили долати труднощі.

У 2012 році побачив світ перший український технотрилер – жанр, який поєднав у собі елементи наукової фантастики, воєнної повісті та пригодницького роману. Це книга «Бот». 

Восени 2019-го  вийшов роман «Доки світло не згасне назавжди». Обкладинка книги інтерактивна, а розкидані по всій книзі  символи – ключі до доповненої реальності. Ми можемо не тільки прочитати щоденник однієї з героїнь, уявити вулиці, по яких ходять герої роману, але й побачити їх на аерофотознімках разом з інфраструктурою міста. І для особливих шанувальників письменника – можливість поспілкуватися з улюбленим персонажем у чаті.

Сенсацією сучасної української літератури стала «‎Колонія»: письменник створив унікальну історію з особливо глибоким науковим і психологічним підходом. Книга написана з фірмовою увагою письменника до деталей: автор витворює неймовірно реалістичне зображення поселення землян на Марсі і політичних баталій на Землі, що не втихають у майбутньому навіть за масштабних екологічних катастроф і епідемій. Непересічна історія занурить у світ XXII століття, людству якого, здається, можуть не допомогти й всі досягнення цивілізації. 

Ознайомитися з творчістю та поринути у дивовижний світ Макса Кідрука можна у відділі абонемента, де розгорнута виставка-сюрприз «Теорія неймовірності». На експозиції представлені найпопулярніші романи автора, серед яких: «Заради майбутнього», «Мексиканські хроніки», «Бот. Ґуаякільський парадокс», «Твердиня», «Де немає Бога», «Доки світло не згасне назавжди»; статті з періодичних видань, які розкривають таємниці творчої лабораторії письменника.

Виставка-сюрприз діє з 1 по 16 квітня 2024 року.

Над виставкою працювали Валентина Сагай і  Дар’я Захарченко, бібліотекарки відділу.





Немає коментарів:

Дописати коментар